Pergalės dienos proga – medaliai

Sek­ma­die­nį bu­vo mi­ni­mos 65-osios Ant­ro­jo pa­sau­li­nio ka­ro pa­bai­gos Eu­ro­po­je me­ti­nės. Ta pro­ga vi­si Uk­mer­gės ra­jo­ne gy­ve­nan­tys ka­ro ve­te­ra­nai bu­vo ap­do­va­no­ti ju­bi­lie­ji­niais at­mi­ni­mo me­da­liais.

Pir­mą kar­tą per Lie­tu­vos is­to­ri­ją me­da­liais ap­do­va­no­ti ne tik fron­ti­nin­kai, bet ir po­ka­rio liau­dies gy­nė­jai.

 

05-11-2_straipsnio_1_nuotr

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Ge­na­di­jus Na­mest­ni­ko­vas (de­ši­nė­je) – vie­nas iš 45 šie­met Per­ga­lės die­ną šven­tu­sių ka­ro ve­te­ra­nų.

Me­da­lius ve­te­ra­nams įtei­kė kas­met mi­nint Per­ga­lės die­ną uk­mer­giš­kių pa­svei­kin­ti at­vyks­tan­tys Ru­si­jos am­ba­sa­dos at­sto­vai.

Uk­mer­gės ra­jo­no ka­ro da­ly­vių ta­ry­bai va­do­vau­jan­tis Ge­na­di­jus Na­mest­ni­ko­vas ap­gai­les­tau­ja, kad lai­kas ne­nu­mal­do­mai re­ti­na jo ko­le­gų gre­tas. Prieš tris­de­šimt me­tų, kuo­met jis pra­dė­jo va­do­vau­ti or­ga­ni­za­ci­jai, jai pri­klau­sė pu­sė tūks­tan­čio ve­te­ra­nų. Da­bar gy­vų li­ko 45.

Me­da­lius at­ėjo at­si­im­ti tik pa­tys svei­kiau­sie­ji. Ki­tiems juos par­ne­šė na­miš­kiai, bi­čiu­liai ar ko­le­gas itin at­sa­kin­gai glo­bo­jan­tis or­ga­ni­za­ci­jos va­do­vas.

Ge­na­di­jus Na­mest­ni­ko­vas – pats jau­niau­sias Uk­mer­gė­je ka­ro ve­te­ra­nas, jis jau at­šven­tė 83 sa­vo gim­ta­die­nį. Į fron­tą iš­ėjo še­šio­li­kos, ne kar­tą bu­vo su­žeis­tas. Ant­ro­jo pa­sau­li­nio ka­ro pa­bai­gą šven­tė Len­ki­jo­je. Iš vi­so ar­mi­jo­je tar­na­vo sep­ty­ne­rius me­tus, nes pen­ke­rius me­tus po ka­ro Sta­li­no įsa­ky­mu iš ar­mi­jos ne­bu­vo pa­leis­tas.

Vy­riau­siam Uk­mer­gė­je gy­ve­nan­čiam ka­ro ve­te­ra­nui šie­met su­ka­ko 99-eri.

Gar­baus am­žiaus fron­ti­nin­kai ir jų ar­ti­mie­ji šeš­ta­die­nį bu­vo pa­gerb­ti Se­na­mies­čio pa­grin­di­nė­je mo­kyk­lo­je vy­ku­sia­me mi­nė­jime. Po to kar­tu va­žia­vo į Ka­rių ka­pi­nes Pa­ši­lė­je pa­gerb­ti žu­vu­sių­jų.

„U. ž.“ in­form.

05-11-2_straipsnio_2_nuotr

Ve­te­ra­nų gre­tos vis re­tė­ja.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *