Paskutiniame posėdyje – ir priekaištai, ir padėkos + Video

Li­kus ke­lioms die­noms iki Nau­jų­jų me­tų į pas­ku­ti­nį šie­met po­sė­dį su­si­rin­ko ra­jo­no ta­ry­ba. Kaip ir kas­met, pa­grin­di­nis pas­ku­ti­nio ne­ei­li­nio po­sė­džio tiks­las bū­na pa­tiks­lin­ti biu­dže­tą.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

12-31-2_straipsnio_nuotr

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Šios ka­den­ci­jos ra­jo­no ta­ry­ba drau­ge se­nuo­sius pa­ly­dė­jo pas­ku­ti­nį kar­tą.

Skirs­tant pas­ku­ti­nius ra­jo­no biu­dže­to tru­pi­nius ta­ry­bos na­riai pa­si­ro­dė reik­lūs ir skru­pu­lin­gi. Jie klau­si­mais api­py­lė pra­ne­šė­ją – sa­vi­val­dy­bės Fi­nan­sų sky­riaus ve­dė­ją Vi­dą But­ke­vi­čie­nę ir uo­liai gy­nė sa­vo po­zi­ci­jas.

Dau­giau­sia kri­ti­kos pa­si­py­lė ant Tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tro „gal­vos“. Bu­vo nu­ma­ty­ta cen­tro pro­jek­tui „Ver­slu­mo ska­ti­ni­mas Uk­mer­gės ra­jo­ne“ skir­ti 20 tūkst. li­tų.

Kad Uk­mer­gės tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tras dir­ba pra­stai, pri­pa­ži­no ke­lis mė­ne­sius jo veik­lą ty­ru­si dar­bo gru­pė. Ji kon­sta­ta­vo, kad cen­tro veik­lą rei­kia ko­re­guo­ti, ir sa­vo iš­va­das pa­tei­kė pra­ėju­sia­me ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­dy­je. Šie­met šiai įstai­gai 40 000 li­tų sky­rė sa­vi­val­dy­bė ir be­veik tiek pat ki­ta šios įstai­gos da­li­nin­kė – Ūkio mi­nis­te­ri­ja.

Ta­ry­bos po­sė­dy­je ra­jo­no me­ras Al­gir­das Ko­pūs­tas pri­mi­nė, kad mi­nis­te­ri­ja mū­sų cen­tro veik­lą ver­ti­na pa­ten­ki­na­mai, cen­tras ra­jo­nui rei­ka­lin­gas ir sa­vi­val­dy­bė tu­rė­tų pa­si­rū­pin­ti, kad jis iš­gy­ven­tų. Ta­čiau li­be­ral­cen­tris­tas Ro­mas Pi­vo­ras pa­brė­žė, kad cen­tras yra pa­ra­zi­tas, ne­su­ge­ban­tis iš­gy­ven­ti ir pa­ra­zi­tuo­jan­tis sa­vi­val­dy­bę. Ben­dra­par­tie­tis Juo­zas Ar­ma­na­vi­čius dėl pra­stai va­žiuo­jan­čios ma­ši­nos kal­čiau­siu įvar­di­no jos vai­ruo­to­ją, o ne pa­tį me­cha­niz­mą. Jis ra­gi­no ieš­ko­ti ak­ty­vių, cen­tro veik­lą iš­ju­din­ti su­ge­ban­čių žmo­nių.

Vis dėl­to dau­gu­mos spren­di­mu fi­nan­sa­vi­mas tu­riz­mo ir ver­slo rė­mė­jams bu­vo skir­tas, o šios įstai­gos di­rek­to­rės pa­rei­gas ei­nan­ti Vi­da Me­liūkš­tie­nė pa­lik­ta ra­my­bė­je. Bent jau kol kas. Be­veik ne­abe­jo­ti­na, kad po sa­vi­val­dos rin­ki­mų ši kė­dė taps la­bai ska­niu kąs­niu da­li­nan­tis pos­tus rin­ki­mų nu­ga­lė­to­jams…

Po­sė­dy­je bu­vo at­sa­ky­ta ir į dar­bot­var­kė­je ne­nu­ma­ty­tus ta­ry­bos na­rių klau­si­mus. Li­be­ral­cen­tris­tas Re­gi­man­tas Ba­ra­vy­kas tei­ra­vo­si, kiek ra­jo­ne tę­sis eks­tre­ma­li si­tu­a­ci­ja ir ar eks­tre­ma­lių si­tu­a­ci­jų ko­mi­si­ja ne­vir­ši­ja sa­vo įga­lio­ji­mų, tvir­tin­da­ma šil­dy­mo kai­nas. Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Juo­zas Varž­ga­lys į šiuos klau­si­mus at­sa­kė la­ko­niš­kai, taip, kaip jau ne kar­tą vie­šai yra at­sa­kęs: kiek tę­sis eks­tre­ma­li si­tu­a­ci­ja, pri­klau­sys nuo Vals­ty­bi­nės kai­nų ir ener­ge­ti­kos kon­tro­lės ko­mi­si­jos spren­di­mo. Di­rek­to­riaus tei­gi­mu, ra­jo­ne vei­kian­čios eks­tre­ma­lių si­tu­a­ci­jų ko­mi­si­jos spren­di­mai sa­vo įga­lio­ji­mų ne­vir­ši­ja.

Šven­ti­nę Nau­jų­jų lau­ki­mo dva­sią į pas­ku­ti­nio po­sė­džio ug­nia­ku­rą įpū­tė ra­jo­no me­ro kal­ba.

Ko­pūs­tas pa­brė­žė, kad nors šie me­tai Uk­mer­gei bu­vo su­dė­tin­gi, lai­mė, ne to­kie su­dė­tin­gi, kaip ki­tuo­se ra­jo­nuo­se. Sun­kiau­sias smū­gis, anot me­ro, bu­vo ra­jo­no gy­ven­to­jus į dvi ba­ri­ka­dų pu­ses pa­da­li­nę ši­lu­mos rei­ka­lai. Ta­čiau ra­jo­no va­do­vas pa­si­džiau­gė, kad tuo­met, kai si­tu­a­ci­ja da­ry­da­vo­si la­bai įtemp­ta, vi­sa­da jaus­da­vo, kad dau­gu­ma žmo­nių sto­ja į vie­ną ba­ri­ka­dos pu­sę. Už tai, kad ben­dri in­te­re­sai bu­vo svar­bes­ni nei po­li­ti­nės am­bi­ci­jos, ko­le­goms me­ras iš­sa­kė nuo­šir­džią pa­dė­ką. At­ei­nan­čiais me­tais vi­siems lin­kė­jo di­des­nio sa­vi­tar­pio su­pra­ti­mo, pa­do­ru­mo, ku­rio kar­tais la­bai trūks­ta, ir ga­li­my­bės ben­drau­ti at­vi­res­ne šyp­se­na.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *