Pasikinkę vėją

Sta­nis­lo­vas BUDRAITIS

 

Uk­mer­gės eks­tre­ma­laus spor­to mė­gė­jai ko­vo 9 d. rin­ko­si ant Ku­rė­nų eže­ro le­do. Vie­ni kė­lė bu­res ant slid­ro­gių, ki­ti skrai­di­no kai­tus. Su­si­rin­ko dau­giau nei 10 spor­ti­nin­kų.

 

03-22-7_straipsnio_1_nuotr

Au­to­riaus nuotr.

Kai­tas – jė­gos ait­va­ras, nau­do­ja­mas žie­mos me­tu su sli­dė­mis ar snieg­len­te, o va­sa­rą juo rai­žo­mos ban­gos.

Tarp uk­mer­giš­kių tą die­ną grei­čio re­kor­dą pa­sie­kė Au­ri­mas Še­pe­tys – 56 ki­lo­met­rus per va­lan­dą. Slid­ro­gė­mis jis taip pat pa­sie­kė di­džiau­sią grei­tį – 45 ki­lo­met­rus per va­lan­dą.

Per die­ną kiek­vie­nas nu­čiuo­žė apie 50 ki­lo­met­rų.

Dau­giau­sia pa­žen­gė to­bu­lin­da­mas sa­vo tech­ni­ką Kas­ty­tis Naš­lė­nas (nuo­trau­ko­je). Jo šuo­liai su kai­tu bu­vo su­dė­tin­giau­si. Pas­ta­rai­siais me­tais jis mo­kė­si kai­tuo­ti Bal­ti­jos bei Rau­do­no­jo­je jū­ro­je. Jis – di­džiau­sias kai­ta­vi­mo ini­cia­to­rius Uk­mer­gė­je.

Tre­ni­ruo­tė­je da­ly­va­vo moks­lei­vis iš Dai­na­vos Ai­das Gaš­ka. Jis at­si­ve­žė sa­vo ga­my­bos tri­ra­tį su bu­re, ku­ris bu­vo pa­kin­ky­tas ir į kai­tą.

Prieš pen­ke­rius me­tus pra­si­dė­jo mė­gi­ni­mai čiuož­ti le­du su vie­nin­te­lė­mis tu­rė­to­mis led­ro­gė­mis, ku­rias su­konst­ra­vo Vir­gi­li­jus Apa­na­vi­čius.

Tek­da­vo lauk­ti ei­lės pa­ban­dy­mui.

Šiuo me­tu le­du su bu­re skrie­ja jau 4 slid­ro­gės ir 6 kai­tai.

Uk­mer­gės bu­riuo­to­jų gre­tos kas­met pa­si­pil­do vis nau­jais na­riais. Vi­si džiau­gia­si, kad jau ga­li bu­riuo­ti ir va­sa­rą, ir žie­mos me­tu.

 

03-22-7_straipsnio_2_nuotr

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *