Pagrindinėje miesto gatvėje – paminklų ekspozicija

Uk­mer­giš­kiai, ei­da­mi ar va­žiuo­da­mi Kau­no gat­ve, gūž­čio­ja pe­čiais – be­ne nau­jos ka­pi­nės mies­to cen­tre at­si­da­rė. Pa­si­ro­do, kad pa­min­klais pre­kiau­jan­tys ver­sli­nin­kai dvi­aukš­čio mū­ri­nio na­mo kie­me su­ren­gė jų eks­po­zi­ci­ją. Vis­kas pir­kė­jo pa­to­gu­mui – net pro au­to­mo­bi­lio lan­gą ga­li pa­min­klą iš­si­rink­ti.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

10-12-3_straipsnio_nuotr

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.

To­kį pre­kiau­to­jų pa­si­rink­tą pa­min­klų re­kla­mos bū­dą ašt­riai kri­ti­kuo­ja Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Ar­chi­tek­tū­ros bei te­ri­to­ri­jų pla­na­vi­mo sky­riaus ve­dė­jas Ar­vy­das Džiu­gas. „Ma­nau, kad tai ne­tin­ka­mas re­kla­mos bū­das. Jei tie pa­min­klai bū­tų už ak­li­nos tvo­ros, tai dar su­pras­čiau. O da­bar – vi­sai ša­lia gat­vės. Leisk, tai ir ant gat­vės pa­si­sta­tys“, – sa­ko jis.

A. Džiu­gas sa­ko, kad sa­vi­nin­kams bus pa­siū­ly­ta pa­trauk­ti sa­vo „eks­po­zi­ci­ją“ į kie­mo gi­lu­mą. Jo nuo­mo­ne, pa­kak­tų ir to, kad pa­min­klai bū­tų re­kla­muo­ja­mi re­kla­mi­niu sten­du.

„Mes tai ži­no­me, kad čia ne ka­pi­nės, bet pro ša­lį pra­va­žiuo­jan­tie­ji ga­li pa­ma­ny­ti ir ki­taip“, – tei­gia jis.

Tuo tar­pu mies­to se­niū­no Sta­sio Jac­kū­no to­kia pre­ky­ba pa­min­klais, skir­tais ka­pa­vie­tes pa­žy­mė­ti, ne­ste­bi­na. „Čia pri­va­ti te­ri­to­ri­ja. Skly­pas pri­klau­so pa­ne­vė­žie­čiams ver­sli­nin­kams. Prieš ke­le­tą me­tų jie tu­rė­jo de­ta­lų­jį pla­ną sta­ty­tis au­to­mo­bi­lių de­ta­lių par­duo­tu­vę“, – me­na se­niū­nas.

Jis pa­sa­ko­ja dau­giau­sia var­go ir kon­flik­tų su šiais ver­sli­nin­kais tu­rė­jęs prieš po­rą me­tų. Tuo­met ne­ma­žą nuo­sa­vą te­ri­to­ri­ją prie pa­grin­di­nės mies­to gat­vės jie bu­vo pa­mir­šę ir žo­le ap­lei­dę. „Da­bar nors su­si­tvar­ko, nu­si­šie­nau­ja pa­tys“, – di­de­lių prie­kaiš­tų pa­min­klų par­duo­tu­vei po at­vi­ru dan­gu­mi, įsi­kū­ru­siai ar­ti mies­to cen­tro, se­niū­nas ne­tu­ri.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *