Pagerbti „Metų ūkio 2012“ laimėtojai

Lie­tu­vos ūki­nin­kų są­jun­ga jau de­vy­nio­lik­tą­jį kar­tą su­ren­gė kon­kur­są „Me­tų ūkis“. Pra­ėju­sią sa­vai­tę Kau­ne bu­vo ap­do­va­no­ta 115 pri­zi­nių vie­tų lai­mė­to­jų iš vi­sos Lie­tu­vos. Tarp jų – ir trys ūki­nin­kai iš Uk­mer­gės.

Mū­sų ra­jo­ne kon­kur­so pir­mo­sios vie­tos lai­mė­to­jai – Ži­bu­tės ir Si­gi­to Raz­va­daus­kų ūkis. Sie­si­kų se­niū­ni­jo­je, Vai­va­diš­ky­je, šie ūki­nin­kai au­gi­na per 200 mel­žia­mų kar­vių. Jų ūkis – tarp ke­lio­li­kos pa­čių mo­der­niau­sių, la­biau­siai kom­piu­te­ri­zuo­tų Lie­tu­vo­je.

Ant­ros vie­tos mū­sų ra­jo­no lai­mė­to­jas – Dan­guo­lės Ki­se­vi­čie­nės ūkis. Tai miš­rus Že­mait­kie­mio se­niū­ni­jo­je, Mart­no­nių kai­me esan­tis ūkis.

Tre­čia kon­kur­so vie­ta ra­jo­ne skir­ta Zo­fi­jai Či­vi­lie­nei iš Žel­vos se­niū­ni­jos, Le­liu­ko­nių. Šia­me eko­lo­gi­nia­me ūky­je au­gi­na­mos kar­vės.

Or­ga­ni­za­to­riai skel­bia, kad šis kon­kur­sas – ūki­nin­kų dar­bo įver­ti­ni­mas. Iš vi­so ja­me da­ly­va­vo 418 ūkių. Sie­kia­ma, kad bū­tų pa­ste­bė­ti tiek di­des­ni, tiek vi­du­ti­niai, tiek ma­ži pui­kiai be­si­tvar­kan­tys ūke­liai. Ben­dras vi­du­ti­nis ūkio dy­dis tarp vi­sų lai­mė­to­jų šie­met – 198 hek­ta­rai. Ly­gi­nant su anks­tes­niais me­tais, ūkiai tarp lai­mė­to­jų stam­bė­ja.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Že­mės ūkio ir in­fra­struk­tū­ros sky­riaus vyr. spe­cia­lis­tė As­ta Dut­kie­nė pa­sa­ko­jo, kad at­rink­ti vis nau­jus no­mi­nan­tus šiam la­bai se­nas tra­di­ci­jas tu­rin­čiam kon­kur­sui kas­met tam­pa vis sun­kiau.

Per be­veik du de­šimt­me­čius, kuo­met jis or­ga­ni­zuo­ja­mas, dau­gu­ma pa­žan­gių ra­jo­no žem­dir­bių šį ap­do­va­no­ji­mą jau yra pel­nę.

UŽ inf.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *