Motinos širdį drasko išniekintas sūnaus kapas

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

Ve­ro­ni­ka Al­do­na Ka­se­lie­nė pa­skam­bi­nu­si į re­dak­ci­ją ne­tram­dė aša­rų. Mo­te­ris pa­sa­ko­jo apie sa­vo jaus­mus, pa­tir­tus ra­dus iš­nie­kin­tą sū­naus ka­pą.

Rug­sė­jo pra­džio­je Duks­ty­nos ka­pi­nė­se esan­ti ka­pa­vie­tė ras­ta ap­vog­ta – nuo jos nuim­ti ak­me­ni­niai bor­te­liai.

Mo­te­ris pa­sa­ko­jo sū­naus ne­te­ku­si šį pa­va­sa­rį. Jam tuo­met te­bu­vo 40 me­tų…

Ne­įga­lu­mą tu­rin­ti, sun­kiai vaikš­tan­ti mo­te­ris la­bai daž­nai į ka­pi­nes nu­ei­ti ne­tu­ri jė­gų. Pas­ta­rą­jį kar­tą bu­vo lie­pos pa­bai­go­je. Pas­kui su­sir­go ir mė­ne­siui bu­vo iš­vy­ku­si.

O rug­sė­jo 3 die­ną jai pa­skam­bi­nę žmo­nės tei­ra­vo­si, ar tik ne jos sū­naus ka­pas li­kęs be bor­te­lio.

Nu­vy­ku­si į ka­pi­nes po­nia Ve­ro­ni­ka ne­te­ko ža­do – sū­naus ka­pas bu­vo iš­nie­kin­tas. Nuo jo nuim­tas be­veik vi­sas ak­me­ni­nis bor­te­lis – li­kę tik ke­li ne­nu­plėš­ti ga­ba­lai.

„Gir­dė­jau, kad to­kie van­da­liz­mo ak­tai vyks­ta di­de­lė­se Vil­niaus ka­pi­nė­se, bet kad Uk­mer­gė­je, kad pa­čiai teks ras­ti sa­vo vai­ko ka­pą ap­vog­tą, tik­rai ne­ti­kė­jau“, – lie­jo aša­ras pen­si­nin­kė.

Sū­naus pa­min­klui ji dar ne­bu­vo su­kau­pu­si pi­ni­gų – ka­pe­lį tik ap­tvė­rė. Pla­na­vo pa­min­klą pirk­ti iš­si­mo­kė­ti­nai…

Po­nia Ve­ro­ni­ka spė­ja, kad va­gys­tei bū­tent to­je vie­to­je ka­pas pa­si­rink­tas ne­at­si­tik­ti­nai – juk nau­juo­se ka­puo­se vyks­ta ka­pa­vie­čių įren­gi­mo dar­bai, čia triū­sia meist­rai, tad ti­kė­ta­si va­gys­tės pėd­sa­kus leng­viau pa­slėp­ti.

Uk­mer­giš­kė vi­lia­si, kad gal at­si­ras žmo­nių, ma­čiu­sių šį nu­si­kal­ti­mą, nes ma­no, kad kaž­kas va­gims ga­lė­jo su­kliu­dy­ti iš­si­neš­ti vi­sas bor­te­lių da­lis.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *