Mokykla – tarp nugalėtojų

Bai­gė­si 2012 me­tų ap­žiū­ra-kon­kur­sas, skir­tas ge­riau­siai tvar­ko­mai mo­kyk­los ap­lin­kai ša­ly­je iš­rink­ti. Tarp pa­skelb­tų kon­kur­so nu­ga­lė­to­jų – Uk­mer­gės tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­la.

Kon­kur­są, į ku­rį at­si­lie­pė ir ši įstai­ga, or­ga­ni­zuo­ja Švie­ti­mo ir moks­lo mi­nis­te­ri­ja su Lie­tu­vos mo­ki­nių ne­for­ma­lio­jo švie­ti­mo cen­tru. Sie­kia­ma ska­tin­ti ug­dy­mo įstai­gų ben­druo­me­nes kur­ti dar­nią ir es­te­tiš­ką ap­lin­ką, puo­se­lė­ti jos tvar­ky­mo tra­di­ci­jas, ug­dy­ti vai­kų ir jau­ni­mo at­sa­ko­my­bę, po­žiū­rį į ap­lin­kos ap­sau­gą.

Pir­mą­jį kon­kur­so eta­pą pa­ves­ta or­ga­ni­zuo­ti sa­vi­val­dy­bėms. Tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­los di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas ug­dy­mui Ri­man­tas Jan­kū­nas pa­sa­ko­jo, jog iš pra­džių mo­kyk­lą ver­ti­no ra­jo­ni­nė ko­mi­si­ja.

Pa­gal kon­kur­so nuo­sta­tuo­se nu­ro­dy­tus ver­ti­ni­mo kri­te­ri­jus dė­me­sys krei­pia­mas ne tik į sta­ti­nių būk­lę ir prie­žiū­rą. Svar­būs – žel­di­nių kom­po­na­vi­mas, de­ko­ra­ty­vu­mas, kraš­to­vaiz­džio tvar­ky­mas ir jo ele­men­tų nau­do­ji­mas ug­dy­mo pro­ce­se. Taip pat at­si­žvelg­ta į vai­kų ir jau­ni­mo įtrau­ki­mą į ap­lin­kos tvar­ky­mo, ap­lin­ko­sau­gi­nių idė­jų sklai­dą.

Tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­la bu­vo at­rink­ta į ki­tą eta­pą – įstai­gą ver­ti­no rug­sė­jį iš Vil­niaus at­vy­ku­si ko­mi­si­ja. Ji ap­žiū­rė­jo mo­ky­mo ba­zę, ka­bi­ne­tus, la­bo­ra­to­ri­jas, prak­ti­nio mo­ky­mo dirb­tu­ves, spor­to kom­plek­są. Sve­čiams pa­pa­sa­ko­ta apie įstai­gos veik­lą, pa­sie­ki­mus.

Ko­mi­si­ją taip pat do­mi­no mo­kyk­los pri­ei­gos, te­ri­to­ri­ja. „Jiems įdo­miau­sia – pa­sta­tų ir gam­tos vien­ti­su­mas, kiek žmo­gaus ran­kos įdė­ta, kaip tvar­ko­ma ap­lin­ka. Pas mus – di­de­lis plo­tas, to­dėl ver­ti­no, ar kom­pak­tiš­kai iš­dės­ty­ti pa­sta­tai“, – pa­sa­ko­jo di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas ad­mi­nist­ra­ci­jos ir ūkio rei­ka­lams Ne­ri­jus Sa­ba­liaus­kas.

Kon­kur­se da­ly­va­vo 40 sa­vi­val­dy­bių, ku­rio­se at­rink­ti 62 nu­ga­lė­to­jai. Pa­si­bai­gus ant­ra­jam eta­pui, pa­skelb­ta po ke­le­tą lai­mė­to­jų iki­mo­kyk­li­nio ug­dy­mo mo­kyk­lų, ben­dro­jo ug­dy­mo mo­kyk­lų bei pro­fe­si­nio mo­ky­mo įstai­gų gru­pė­se. Pas­ta­ro­jo­je – Uk­mer­gės tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­la kar­tu su Kau­no pa­slau­gų ir ver­slo dar­buo­to­jų pro­fe­si­nio ren­gi­mo cen­tru, Ma­ri­jam­po­lės pro­fe­si­nio ren­gi­mo cen­tru, Ši­lu­tės tu­riz­mo ir pa­slau­gų ver­slo mo­kyk­la bei ki­to­mis įstai­go­mis.

UŽ inf.

 

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *