Medikų vadovų algas karpys taryba

Ap­kar­pius ke­le­to sa­vi­val­dy­bei pri­klau­san­čių įmo­nių va­do­vų al­gas, ei­lė at­ėjo me­di­ci­nos įstai­gų va­do­vų at­ly­gi­ni­mams. Tre­čia­die­nį dvie­jų vy­riau­sių­jų gy­dy­to­jų pi­ni­gi­nius rei­ka­lus spręs ra­jo­no ta­ry­bos na­riai.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Pa­siū­ly­mą stei­gė­jams per­žiū­rė­ti svei­ka­tos prie­žiū­ros įstai­gų va­do­vų at­ly­gi­ni­mus, su­ma­ži­nant juos at­si­žvel­giant į ša­lies eko­no­mi­nės kri­zės są­ly­gas, per­nai ru­de­nį pa­tei­kė Sei­mo Svei­ka­tos rei­ka­lų ko­mi­te­tas.

Siū­lo­ma, kad svei­ka­tos prie­žiū­ros įstai­gų va­do­vų dar­bo už­mo­kes­tis bū­tų su­sie­tas su pa­grin­di­niais įstai­gos veik­los ro­dik­liais – įstai­gos pa­ja­mo­mis, lo­vų skai­čiu­mi, ap­tar­nau­ja­mų pa­cien­tų skai­čiu­mi, taip pat įstai­gų va­do­vų dar­bo už­mo­kes­tį su­sie­ti su įstai­gos dar­buo­to­jų vi­du­ti­niu dar­bo už­mo­kes­čiu.

Prieš ket­ve­rius me­tus sa­vi­val­dy­bės ta­ry­ba Uk­mer­gės pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cen­tro vy­riau­sia­jai gy­dy­to­jai Ja­ni­nai Ga­liaus­kie­nei ir VšĮ Uk­mer­gės li­go­ni­nės vy­riau­sia­jam gy­dy­to­jui Al­gi­man­tui Ve­lič­kai nu­sta­tė 3,5 vi­du­ti­nių įstai­gos dar­buo­to­jų dar­bo už­mo­kes­čio dy­džių at­ly­gi­ni­mus.

Per­nai li­go­ni­nės dar­buo­to­jų vi­du­ti­nis an­tro pus­me­čio dar­bo už­mo­kes­tis bu­vo 1936, Uk­mer­gės PSPC dar­buo­to­jų – 1972 li­tai. Ati­tin­ka­mai šių įstai­gų va­do­vų al­gos bu­vo 7179 ir 6763 li­tai.

Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja šių dvie­jų svei­ka­tos prie­žiū­ros įstai­gų va­do­vų at­ly­gi­ni­mus siūlo su­ma­žin­ti nu­sta­tant 2,5 vi­du­ti­nių įstai­gos dar­buo­to­jų dar­bo už­mo­kes­čio dy­džių at­ly­gi­ni­mą. Dar­bo už­mo­kes­čio dy­dį per­skai­čiuo­ti ke­tu­ris kar­tus per me­tus pa­gal pas­ku­ti­nių tri­jų mė­ne­sių įstai­gos dar­buo­to­jų vi­du­ti­nį dar­bo už­mo­kes­tį.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos Svei­ka­tos rei­ka­lų ko­mi­te­to pir­mi­nin­kas Rim­vy­das Ci­vil­ka ma­no, kad bent jau so­li­da­ri­zuo­da­mie­si su sa­vo įstai­gų dar­buo­to­jais, va­do­vai ga­lė­jo se­niai pa­ro­dy­ti ini­cia­ty­vą su­si­ma­žin­ti at­ly­gi­ni­mus.

„Kaip jaus­tis ir gy­ven­ti li­go­ni­nės slau­gy­to­jai, ku­ri 400 li­tų avan­są už ko­vo mė­ne­sį gau­na įpu­sė­jus ba­lan­džiui. O gy­dy­to­jas, no­rė­da­mas gau­ti še­šis tūks­tan­čius, tu­ri dirb­ti ne to­kiu krū­viu, kaip vi­si nor­ma­lūs žmo­nės, bet trim eta­tais“, – svars­to jis. Anot pir­mi­nin­ko, gra­žų pa­vyz­dį kai ku­rie sa­vi­val­dy­bės įstai­gų va­do­vai pa­ro­dė – ga­lė­jo ir vy­riau­sie­ji gy­dy­to­jai jais pa­sek­ti.

Uk­mer­gės ra­jo­no me­ras Al­gir­das Ko­pūs­tas li­go­ni­nės va­do­vui A. Ve­lič­kai ne kar­tą yra už­si­mi­nęs, kad ne tik pa­gal­vo­tų apie at­ly­gi­ni­mo su­si­ma­ži­ni­mą, bet tai ir pa­da­ry­tų. „Di­de­lio en­tu­ziaz­mo iš jo taip ir ne­su­lau­kė­me“, – pri­pa­žįs­ta me­ras.

Sa­vo no­ru du kar­tus sa­vo at­ly­gi­ni­mą jau kir­po UAB „Uk­mer­gės van­de­nys“ di­rek­to­rius Ri­mas Ar­lins­kas. Ne­se­niai de­šim­čia pro­cen­tų al­gas su­si­ma­ži­no UAB Uk­mer­gės bu­tų ūkio bei UAB Uk­mer­gės au­to­bu­sų par­ko di­rek­to­riai Jo­nas Rin­ke­vi­čius ir Al­fon­sas Pra­bi­šas.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *