Liko be karšto vandens

Nuo ket­vir­ta­die­nio vi­si Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­no gy­ven­to­jai ne­te­ko karš­to van­dens. Ir nieks ne­ga­li tiks­liai pa­sa­ky­ti, ka­da jį tu­rės: op­ti­mis­tiš­kiau­sia prog­no­zė – po sa­vai­tės, pe­si­mis­tiš­kiau­sia  – ru­de­nį.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

06-25-2_straipsnio_1_nuotr

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Į ka­ti­li­nę Nr. 3 te­ko įsi­lauž­ti.

Karš­tas van­duo iš mik­ro­ra­jo­no gy­ven­to­jų čiau­pų nu­sto­jo te­kė­ti, kuo­met bu­vo su­stab­dy­ta ša­lia Vai­kų glo­bos na­mų esan­ti ka­ti­li­nė Nr. 3. To­kių veiks­mų im­ta­si nu­trau­kus su­tar­tį su ši­lu­mos ūkį nuo­mo­ju­sia UAB „Mies­to ener­gi­ja“.

Kaip ir vi­sas pe­ri­ma­mas ši­lu­mos ūkio tur­tas, ka­ti­li­nė sa­vi­val­dy­bei ati­te­ko ne ge­ruo­ju, o tik iš­lau­žus jos du­ris.

06-25-2_straipsnio_2_nuotr

Pa­te­kus į ka­ti­li­nę, ant jos du­rų paka­bin­tas skel­bi­mas, kad teis­mo spren­di­mu ją pe­rė­mė Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė.


„Mies­to ener­gi­jos“ va­do­vai rak­tų nuo ka­ti­li­nės sa­vi­val­dy­bės at­sto­vams ne­da­vė, tad  te­ko pa­si­telk­ti spy­nų lau­ži­mo įran­gą. Tur­to pe­rė­mi­mo ope­ra­ci­ją ste­bė­jo po­li­ci­jos, „Mies­to ener­gi­jos“ ir sa­vi­val­dy­bės at­sto­vai. Ka­ti­li­nei su­stab­dy­ti bu­vo pa­kvies­ti UAB „Izo­ba­ra“ spe­cia­lis­tai.

At­ei­ty­je ka­ti­li­nę eks­plo­a­tuos UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“.

Ra­jo­no vi­ce­me­ras Gri­go­ri­jus Mal­ča­no­vas ir sa­vi­val­dy­bės Ju­ri­di­nio sky­riaus ve­dė­jas Ri­mas Jur­gi­lai­tis  įsi­ti­ki­nę, kad pe­rė­mus ka­ti­li­nę pa­vyks grei­tai su­tvar­ky­ti vi­sus rei­kia­mus do­ku­men­tus, kad ji ga­lė­tų bū­ti to­liau eks­plo­a­tuo­ja­ma.

06-25-2_straipsnio_3_nuotr


R. Jur­gi­lai­tis sa­ko, kad da­ro­ma vis­kas, kad šil­tas van­duo kuo grei­čiau pa­tek­tų į gy­ven­to­jų bu­tus, ta­čiau ge­rus no­rus stab­do įvai­rios kliū­tys: su­sir­gęs „Uk­mer­gės ši­lu­mos“ di­rek­to­rius, ant­sto­lių trū­ku­mas, val­di­nin­kų atos­to­gos bei la­bai smar­kus „Mies­to ener­gi­jos“ pa­si­prie­ši­ni­mas.

To­kį stai­gų ka­ti­li­nės pe­rė­mi­mą ne­tei­sė­tu va­di­nan­tys „Mies­to ener­gi­jos“ at­sto­vai bau­gi­na, kad gy­ven­to­jai be karš­to van­dens pa­lik­ti il­gam.

06-25-2_straipsnio_4_nuotr


Pa­sak jų, laikantis tei­si­nių  ter­mi­nų, vien li­cen­ci­jos iš­da­vi­mas už­truk­tų ne vie­ną mė­ne­sį. Li­cen­ci­ja – ne vie­nin­te­lis svar­bus do­ku­men­tas. Pe­rė­mus ka­ti­li­nę teks pa­si­rū­pin­ti ga­ly­be ki­tų lei­di­mų, su­ti­ki­mų, su­tar­čių ir su­tar­tė­lių. Vie­na to­kių – su­tar­tis su du­jų tie­kė­jais, ki­ta – ap­lin­kos tar­šos lei­di­mai.

„Mies­to ener­gi­ja“ ant vi­sų Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­no dau­gia­bu­čių na­mų laip­ti­nių du­rų jau iš­ka­bi­no skel­bi­mus, ku­riuo­se ra­gi­na­ma pre­ten­zi­jas dėl karš­to van­dens iš­sa­ky­ti tie­sio­giai ra­jo­no va­do­vui.

Šią sa­vai­tę dau­giau ka­ti­li­nių ne­bu­vo stab­do­ma – per­im­tos tik ši­lu­mos tra­sos.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *