Ligoninės direktoriui – papeikimas

Ra­jo­no ta­ry­bos spren­di­mu pra­ėju­sią sa­vai­tę Uk­mer­gės li­go­ni­nės vy­riau­sia­jam gy­dy­to­jui Al­gi­man­tui Ve­lič­kai nu­tar­ta skir­ti draus­mi­nę nuo­bau­dą – pa­pei­ki­mą.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

05-29-4_straipsnio_nuotr

Autorės nuotr. Al­gi­man­tui Ve­lič­kai nu­tar­ta skir­ti draus­mi­nę nuo­bau­dą – pa­pei­ki­mą.

Į ne­ei­li­nį iš­va­žiuo­ja­mą­jį po­sė­dį su­si­rin­kę ta­ry­bos na­riai prie šio klau­si­mo grį­žo po sa­vai­tės per­trau­kos. Tuo­met bu­vo nu­tar­ta jį ati­dė­ti.

Po­sė­džio pir­mi­nin­kas Al­gir­das Ko­pūs­tas pa­siū­lė pri­tar­ti, kad nuo bal­sa­vi­mo nu­si­ša­li­nan­tys ta­ry­bos na­riai me­di­kai lik­tų po­sė­džio sa­lė­je. Toks spren­di­mas ir bu­vo pri­im­tas.

„La­bai liūd­na, kad ne­su­ta­ria­ma, jog li­go­ni­nės dar­bo or­ga­ni­za­vi­mą ir san­ty­kius su ko­lek­ty­vu rei­kia keis­ti“, – taip šį klau­si­mą pra­dė­jo A. Ko­pūs­tas. Pa­ti­ki­no, kad jo, kaip li­go­nio, pa­tir­tis lei­džia teig­ti, jog si­tu­a­ci­ja šio­je įstai­go­je  ne­vie­na­reikš­miš­ka, o mik­ro­kli­ma­tas, ku­ris kiek­vie­na­me ko­lek­ty­ve yra va­ro­mo­ji jė­ga, – pra­stas. Ra­jo­no va­do­vas ra­gi­no po­sė­džio da­ly­vius bal­suo­ti už nuo­bau­dą A. Ve­lič­kai.

So­cial­de­mok­ra­tas Ka­zys Gry­baus­kas pa­kvie­tė nuo­mo­nę iš­sa­ky­ti pa­tį li­go­ni­nės va­do­vą. A. Ve­lič­ka pa­ti­ki­no, kad si­tu­a­ci­ja jo va­do­vau­ja­ma­me ko­lek­ty­ve nor­ma­li, dau­gu­ma me­di­kų su­pran­ta ad­mi­nist­ra­ci­jos veik­lą ir tik ke­le­to ko­le­gų nuo­mo­nė prie­šiš­ka.

„Per dvi­de­šimt dar­bo me­tų ma­no po­žiū­ris į dar­bą vi­sa­da bu­vo at­sa­kin­gas“, – ti­ki­no A. Ve­lič­ka. Pa­sak jo, ne vi­sas ta­ry­bos nu­ma­ty­tas prie­mo­nes pa­vy­ko įgy­ven­din­ti dėl lė­šų sty­giaus.

Ta­ry­bos na­rys gy­dy­to­jas Juo­zas Ga­liaus­kas iš­sa­kė pa­siū­ly­mą leis­ti li­go­ni­nės va­do­vui to­liau dirb­ti ir nuo­bau­dos ne­tai­ky­ti.

Ta­čiau bal­sa­vi­mo re­zul­ta­tai šiuo klau­si­mu bu­vo ne­pa­lan­kūs A. Ve­lič­kai – nuo­bau­dą jam nu­tar­ta skir­ti.

 

Nau­ja di­rek­to­rė

 

Ki­tas ne­ei­li­nia­me po­sė­dy­je svars­ty­tas klau­si­mas, taip pat pra­ei­tą sy­kį ati­dė­tas, – dėl Uk­mer­gės spe­cia­lio­jo ug­dy­mo cen­tro „Vy­tu­rė­lis“ di­rek­to­rės Ele­nos Še­me­tie­nės dar­bo są­ly­gų pa­kei­ti­mo.

Ge­gu­žės 18 die­ną Uk­mer­gės spe­cia­lio­jo ug­dy­mo cen­tro „Vy­tu­rė­lis“ di­rek­to­rei Ele­nai Še­me­tie­nei bu­vo įteik­tas pa­siū­ly­mas dirb­ti pa­si­kei­tu­sio­mis dar­bo su­tar­ties są­ly­go­mis. E. Še­me­tie­nė pa­tei­kė raš­tiš­ką su­ti­ki­mą dėl dar­bo są­ly­gų pa­kei­ti­mo ir siū­ly­mo nuo rug­sė­jo 1 die­nos ei­ti „Ry­to“ spe­cia­lio­sios mo­kyk­los di­rek­to­riaus pa­rei­gas.

Šiam klau­si­mui bu­vo be dis­ku­si­jų pri­tar­ta.

 

Pa­siū­lė bu­tą

 

Ta­ry­bos po­sė­dy­je  apie pri­im­tą spren­di­mą bu­vo in­for­muo­ta uk­mer­giš­kė Va­len­ti­na Stun­džie­nė. Pra­ėju­siame ta­ry­bos po­sė­dyje ji krei­pė­si iš pi­lie­čių tri­bū­nos su pra­šy­mu. Jos gau­siai šei­mai ver­kiant rei­ka­lin­gas būs­tas. Pen­kis vai­kus au­gi­nan­tys tė­vai gy­ve­na nuo­mo­ja­ma­me na­me. Ta­čiau sa­vi­nin­kai iš jo iš­kel­di­na, nes na­mą par­duo­da. Stun­džiai no­rė­tų jį pirk­ti ir pa­ga­liau tu­rė­ti sa­vo būs­tą, ta­čiau ne­tu­ri pi­ni­gų. Pra­šė pa­gal­bos sa­vi­val­dy­bės – su­ras­ti biu­dže­te 50000 li­tų ir nu­pirk­ti jiems na­mus. Pen­kis vai­kus au­gi­nan­tys su­tuok­ti­niai jau dau­giau nei pus­me­tį su to­kiu pa­čiu pra­šy­mu bel­džia­si į aukš­čiau­sių ins­ti­tu­ci­jų du­ris. Ta­čiau vis­kas bergž­džiai – rei­kia iš­si­kel­ti, o nė­ra kur.

Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­ja Jo­lan­ta Ka­na­pec­kie­nė in­for­ma­vo ta­ry­bą ir į po­sė­dį at­vy­ku­sią pen­kių vai­kų ma­mą apie pri­im­tą spren­di­mą su­teik­ti šei­mai so­cia­li­nį būs­tą Dai­na­vo­je.

Pa­va­duo­to­ja pri­mi­nė, kad ši šei­ma sto­vė­jo ei­lė­je gau­ti so­cia­li­nį būs­tą, ta­čiau 2009 me­tais pa­reiš­kė, kad iš ei­lės bū­tų iš­brauk­ti. Vė­liau šei­mos gal­va gai­lė­jo­si, kad pa­si­karš­čia­vo, ir vėl pra­šė įra­šy­ti į ei­lę, ta­čiau tuo­met jau at­si­dū­rė jos ga­le.

Pa­va­duo­to­ja in­for­ma­vo, kad tie­sio­giai pa­ten­kin­ti šei­mos pra­šy­mą – nu­pirk­ti jiems na­mus – sa­vi­val­dy­bė ne­tu­ri jo­kių ga­li­my­bių. Tad siū­lo al­ter­na­ty­vą – šiuo me­tu re­mon­tuo­ja­mą  tri­jų kam­ba­rių bu­tą Dai­na­vo­je.

 

Siū­lo baus­ti bu­hal­te­res

 

Kon­ser­va­to­rius An­drius Ka­les­ni­kas pa­pra­šė sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos in­for­muo­ti apie Uk­mer­gės biu­dže­ti­nė­se įstai­go­se at­lik­tų au­di­tų iš­va­das.

J. Ka­na­pec­kie­nė pra­ne­šė apie ne­se­niai gau­tas vals­ty­bės ir sa­vi­val­dy­bės au­di­to­rių pa­teik­tas iš­va­das. Bu­vo au­di­tuo­ja­mos ra­jo­no biu­dže­ti­nės įstai­gos ir kai ku­rio­se iš jų ras­ta pa­žei­di­mų. Pa­teik­tos re­ko­men­da­ci­jos, kaip į pa­žei­di­mus re­a­guo­ti.

Uk­mer­gės ne­sta­cio­na­rių so­cia­li­nių pa­slau­gų cen­tre, Re­čio­nių dau­gia­funk­cia­me cen­tre, Uk­mer­gės spor­to cen­tre siū­lo­ma nuo­bau­das tai­ky­ti bu­hal­te­rėms.

Ba­le­lių dau­gia­funk­cia­me cen­tre, lop­še­liuo­se-dar­že­liuo­se „Eg­lu­tė“, „Nykš­tu­kas“, kul­tū­ros cen­tre di­de­lių pa­žei­di­mų ne­ras­ta ir bau­dų tai­ky­ti ne­siū­lo­ma.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *