Lie­tu­va ki­taip

Li­na SUKACKIENĖ

Lie­tu­vos Res­pub­li­kos Pre­zi­den­tės Da­lios Gry­baus­kai­tės pra­ne­ši­mas ne­pa­li­ko abe­jin­gų. Vi­sų pir­ma, jo to­nas ir ap­žval­gų pe­ri­met­ras. Pra­ne­šė­jos šyp­se­na nuo pir­mų žo­džių ir po­zi­ty­vas tau­tos at­žvil­giu pri­ver­tė iš kar­to su­klus­ti.

Po­li­to­lo­gai, bu­vę ben­dra­žy­giai įvai­riai ko­men­tuo­ja at­ski­rus pra­ne­ši­mo epi­zo­dus. Vie­ni gi­ria, ki­ti ne vis­kuo pa­ten­kin­ti. Ir tai vi­sai na­tū­ra­lu. Kai kas pa­si­gen­da, kad ne­bu­vo nie­kaip ver­tin­ti nuo­lat ap­ta­ri­nė­ja­mi po­pu­lia­rūs po­kal­biuo­se įvy­kiai…

 

Ki­ta šių die­nų ak­tu­a­li­ja – in­ten­sy­vus dar­bas ruo­šian­tis Lie­tu­vos pir­mi­nin­ka­vi­mui Eu­ro­pos Ta­ry­bai.

Vie­nas iš la­bai svar­bių pa­rei­gū­nų šia­me dar­be – uk­mer­giš­kis Ju­lius Pra­ne­vi­čius. Jis va­do­vau­ja Už­sie­nio rei­ka­lų mi­nis­te­ri­jos Pir­mi­nin­ka­vi­mo Eu­ro­pos Ta­ry­bai de­par­ta­men­tui. Tai di­džiu­lė at­sa­ko­my­bė ir įpa­rei­go­ji­mas jau­nam, per­spek­ty­viam žmo­gui rep­re­zen­tuo­ti vals­ty­bę. Svar­biau­sia, juo pa­si­ti­ki ir Lie­tu­vos Res­pub­li­kos Pre­zi­den­tė, ir mi­nis­te­ri­jos val­džia.

Per­mai­nos vyks­ta ir mū­sų ra­jo­ne. Struk­tū­ri­niai pa­si­kei­ti­mai ra­jo­no ta­ry­bo­je, ma­nau, keis ir mū­sų gy­ve­ni­mo tai­syk­les. O gal tai vyks pa­gal J. E. Pre­zi­den­tės pa­de­monst­ruo­tą pa­gar­bų to­ną tau­tai ir su šyp­se­na? Bū­tų ne­blo­gai.

Kas­die­nis gy­ve­ni­mas de­monst­ruo­ja vi­sas spal­vas. Ir tai la­bai su­pran­ta­ma. Tik tie, ku­rie at­si­ran­da juo­do­je juos­to­je, vi­sa­da ir vi­sur ne­pa­ten­kin­ti. Kar­tais tik­rai la­bai ne­sėk­min­gai su­si­klos­to gy­ve­ni­mas ar­ba ap­lin­ky­bės pri­ver­čia su­sto­ti ir ap­mąs­ty­ti at­ei­ties žings­nius.

Pa­si­kei­tė pa­šal­pų sky­ri­mo tvar­ka. Pa­si­py­lė pra­ne­ši­mai, įvai­rūs pa­klau­si­mai ir ki­to­kie sig­na­lai į val­džios ins­ti­tu­ci­jas. Tau­ta bud­ri. Ji se­ka ap­lin­kos po­ky­čius ir no­riai juo­se da­ly­vau­ja. Daž­no­kai tai da­ro kai­my­nų at­žvil­giu.

Ra­jo­no fi­nan­sai taip pat iš­gy­ve­na per­mai­nų lai­ko­tar­pį. Ma­nau, kad jie at­sa­kin­go­se ran­ko­se. Ta­čiau įsi­pa­rei­go­ji­mai ir sko­los ban­kams la­bai di­de­li.

Lau­kia at­sa­kin­gas gy­ve­ni­mo eta­pas. Bet ša­lies va­do­vės pa­skleis­ta ži­nu­tė tau­tai tik­rai au­gi­na spar­nus. Juk to­kia ma­ža mū­sų Lie­tu­va, bet jos pi­lie­čiai at­sa­kin­gai pri­ima pir­mi­nin­ka­vi­mo gar­bę Eu­ro­pos Ta­ry­bai.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *