Laišką skyrė medžiotojams

De­šimt me­tų sve­čio­se pa­sau­lio ša­ly­se mo­de­liu dir­ban­ti uk­mer­giš­kė Eg­lė Te­re­kai­tė ir ke­lios de­šim­tys svei­ką gy­ve­ni­mo bū­dą, ve­ge­ta­riz­mą ir jo­gą pro­pa­guo­jan­čių ben­dra­min­čių pa­si­ra­šė po me­džio­to­jams skir­tu laiš­ku.

 

07-10-5_straipsnio_nuotr

So­na­tos Te­re­kie­nės nuotr. Ak­ci­ja su­vie­ni­jo ben­dra­min­čius, sie­kian­čius sau­go­ti gy­vū­nus.

Kė­dai­nių ra­jo­ne Nau­jų­jų La­žų kai­me su­reng­tos šven­tės me­tu E. Te­re­kai­tė ir ajur­ve­dos lek­to­rius Žil­vi­nas Už­ku­rai­tis ini­ci­ja­vo ak­ci­ją „Pa­ra­šyk me­džio­to­jui laiš­ką“.

Nuo­sta­bia­me gam­tos prie­globs­ty­je bu­vo ku­ria­mi šū­kiai, da­ro­mi pla­ka­tai, ap­lan­ky­ti me­džio­to­jų bokš­te­liai. „Ak­ci­jos me­tu at­si­gręž­ta į žmo­giš­ku­mą, gai­les­tin­gu­mą ir at­jau­tą vis­kam, kas gy­va. Vi­lia­mės, kad tiek me­džio­to­jai, tiek vi­suo­me­nė pa­ma­žu su­voks, kad ne­ga­li­ma di­džiuo­tis krau­ju pa­žy­mė­tu už­si­ė­mi­mu ir tuo la­biau me­džiok­lę lai­ky­ti ma­lo­nu­mu“, – sa­ko mo­de­lis.

Ak­ci­jos da­ly­viai laiš­ke ci­ta­vo iš­ki­lių mąs­ty­to­jų, to­kių kaip Pi­ta­go­ras, min­tis: „Kol žmo­nės žu­dys gy­vū­nus, tol jie žu­dys ir vie­ni ki­tus. Kas sė­ja skaus­mą ir mir­tį, ne­ga­li pjau­ti džiaugs­mo ir lai­mės“.

Ren­gi­ny­je da­ly­va­vo įvai­rių pro­fe­si­jų, am­žiaus, iš skir­tin­gų Lie­tu­vos mies­tų su­va­žia­vę ver­sli­nin­kai, vals­ty­bės tar­nau­to­jai, jo­gai, svei­kuo­liai.

Ap­lan­kę me­džio­to­jų bokš­te­lius ir jų būs­ti­nę, da­ly­viai su­grį­žo į Žal­čiu­pio slė­ny­je esan­čią Zi­tos ir Žil­vi­no Už­ku­rai­čių so­dy­bą. Kū­re­no lau­žus, šil­dė­si pir­ty­je, mau­dė­si kūd­ro­je, ska­na­vo ve­ge­ta­riš­kų pa­tie­ka­lų.

UŽ inf.

 

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *