Kon­sti­tu­ci­jos eg­za­mi­ne – ke­tu­ri nu­ga­lė­to­jai

 

Šeš­ta­die­nį tre­čią kar­tą Lie­tu­vo­je vy­ko Tei­sin­gu­mo mi­nis­te­ri­jos ir Žur­na­lis­tų są­jun­gos ren­gia­mas Kon­sti­tu­ci­jos eg­za­mi­nas. Net ke­tu­ri iš 11 jį lai­kiu­sių uk­mer­giš­kių pri­pa­žin­ti šio tu­ro nu­ga­lė­to­jais ir ga­lės vyk­ti į II eg­za­mi­no tu­rą Vil­niu­je.

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Stu­den­tė Do­vi­lė Šu­ky­tė ir trys ta­ry­bos na­riai: Arū­nas Du­dė­nas, An­drius Ka­les­ni­kas ir Gin­ta­ras Ple­vo­kas tei­sin­gai at­sa­kė į 23 iš 26 eg­za­mi­no klau­si­mų. Pa­aiš­kė­jus šiems re­zul­ta­tams vi­si jie bu­vo ap­do­va­no­ti sa­vi­val­dy­bės įsteig­to­mis at­mi­ni­mo do­va­no­mis ir ga­lės at­sto­vau­ti Uk­mer­gei II eg­za­mi­no tu­re.

 

 

Kon­sti­tu­ci­jos eg­za­mi­ne šie­met da­ly­va­vo 11 žmo­nių.
Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.







Eg­za­mi­ną Uk­mer­gė­je ku­ra­vę mū­sų ra­jo­no Ju­ri­di­nio sky­riaus spe­cia­lis­tai ne­slė­pė džiaugs­mo dėl kon­kur­so re­zul­ta­tų ir sa­kė esą la­bai pa­ten­kin­ti, kad mū­sų ra­jo­no ta­ry­bos na­riai taip pui­kiai iš­ma­no ša­lies kon­sti­tu­ci­ją.

Per­nai spa­lį vy­ku­sia­me Kon­sti­tu­ci­jos eg­za­mi­ne da­ly­va­vo sep­ty­ni uk­mer­giš­kiai.

Eg­za­mi­no pir­ma­sis tu­ras šie­met vy­ko tarp gy­ven­to­jų ir tarp tei­si­nin­kų. Tu­rin­tie­ji tei­si­nį iš­si­la­vi­ni­mą ar tei­sės stu­di­jų stu­den­tai eg­za­mi­ne da­ly­va­vo tei­si­nin­kų gru­pė­je. Tei­si­nin­kams bu­vo skir­tas at­ski­ras tes­tas. Mū­sų mies­te tei­si­nin­kų gru­pė­je da­ly­va­vo II kur­se tei­sę stu­di­juo­jan­tis Klau­di­jus Šir­ve­lis. Iš 25 ga­na su­dė­tin­go tes­to klau­si­mų jis tei­sin­gai at­sa­kė į 14. Ka­dan­gi sa­vo gru­pė­je Klau­di­jus bu­vo vie­nin­te­lis, jis taip pat da­ly­vaus gruo­džio 1 die­ną vyk­sian­čia­me II eg­za­mi­no tu­re.

Kon­sti­tu­ci­jos eg­za­mi­ne šie­met pir­mą kar­tą sėk­min­gai „de­biu­ta­vęs“ ta­ry­bos na­rys gy­dy­to­jas Gin­ta­ras Ple­vo­kas ma­no, kad to­kia­me eg­za­mi­ne bent kar­tą gy­ve­ni­me tu­rė­tų da­ly­vau­ti kiek­vie­nas pi­lie­tis. G. Ple­vo­kas pri­si­pa­ži­no, kad prieš eg­za­mi­ną kon­sti­tu­ci­ją įdė­miai per­skai­tė. Ir nors įsi­ti­ki­no, kad pats jos tik­rai ne­pa­žei­džia, do­ku­men­te at­ra­do da­ly­kų, apie ku­riuos lig tol ne­ži­no­jo.

 

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *