Katilinės užkurtos skystu kuru

Po še­šių sa­vai­čių per­trau­kos užupiečiams vėl tie­kia­mas karš­tas van­duo. Tre­čia­die­nio va­ka­rą per var­gus bu­vo pa­leis­ta prie Vai­kų glo­bos na­mų esan­ti RK 3 ka­ti­li­nė, ši­lu­mą tie­kian­ti Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­no gy­ven­to­jams. Anks­čiau du­jo­mis kū­ren­ta ka­ti­li­nė pa­si­tel­kus spe­cia­lis­tus už­kur­ta su­skys­tin­tu ku­ru.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

07-30_straipsnio_nuotr

Gedimino Nemunaičio nuotr. RK 3 katilinė jau veikia.

Pa­sak UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“ di­rek­to­riaus Rai­mon­do Ra­gaus­ko, šil­dy­mas ­– ne elek­tra, vos pa­lei­dus ka­ti­li­nę, karš­tas van­duo bu­tų dar ne­pa­sie­kė, ta­čiau per ke­lias die­nas nuo ka­ti­li­nės pa­lei­di­mo vi­si var­to­to­jai šil­tu van­de­niu jau  tu­rė­tų džiaug­tis.

Šią sa­vai­tę karš­tas van­duo pa­sie­kė ir var­to­to­jus, ku­riuos ap­tar­nau­ja ma­žes­nė „Ši­lo“ ka­ti­li­nė. Čia ši­lu­mos tie­ki­mą at­nau­jin­ti pa­vy­ko pri­jun­gus mo­bi­lią ka­ti­li­nę, ku­ri yra pa­jė­gi tiek­ti karš­tą van­de­nį „Ši­lo“ ka­ti­li­nės ap­tar­nau­ja­mo­je te­ri­to­ri­jo­je.

Kol iš­si­spręs du­jų tie­ki­mo klau­si­mas, „Ši­lo“ bei RK-3 ka­ti­li­nės bus kū­re­na­mos skys­tu ku­ru.

Šią sa­vai­tę iš­pla­tin­ta­me ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės pra­ne­ši­me tei­gia­ma, kad ban­dant pa­leis­ti ka­ti­li­nes, pa­aiš­kė­jo, kad jų val­dy­mo įren­gi­niai su­ga­din­ti.

Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės me­ro Al­gir­do Ko­pūs­to tei­gi­mu, dėl su­ga­din­tų ka­ti­li­nės pa­lei­di­mo skys­tu ku­ru blo­kų sa­vi­val­dy­bė ren­gia krei­pi­mą­si į pro­ku­ra­tū­rą. Šiuo me­tu spe­cia­lis­tai fik­suo­ja įren­gi­mų su­ga­di­ni­mų mas­tą ir po­bū­dį, ga­vus ra­šy­ti­nę iš­va­dą, sa­vi­val­dy­bė krei­pi­mą­si pro­ku­ra­tū­rai pa­teiks ne­del­siant.

„Ši­lo“ ka­ti­li­nė­je bu­vo su­ga­din­ta ka­ti­li­nės pa­lei­di­mo skys­tu ku­ru pro­gra­ma, tuo tar­pu RK-3 ka­ti­li­nė­je pa­lei­di­mo blo­kas vi­siš­kai iš­plėš­tas“, – tei­gia A. Ko­pūs­tas.

Pa­sak jo, tai jau ne pir­mas at­ve­jis, kuo­met karš­to van­dens tie­ki­mą at­nau­jin­ti su­truk­do­ma ne­tei­sė­tais veiks­mais. Lie­pos pra­džio­je bu­vo įsi­lauž­ta į Šven­tu­pės ka­ti­li­nę ir su­ga­din­ta jos pa­lei­di­mo sis­te­ma. Liu­di­nin­kai tei­gė ma­tę, kad nu­si­kal­ti­mą pa­da­rė bu­vu­sio ši­lu­mos ope­ra­to­riaus „Mies­to ener­gi­ja“ dar­buo­to­jas. „Karš­to van­dens tie­ki­mo at­nau­jinimą kom­pli­kuo­ja ir tai, kad „Mies­to ener­gi­ja“ pik­ty­biš­kai ne­per­duo­da ka­ti­li­nių įren­gi­mų do­ku­men­tų“, – tvir­ti­na ra­jo­no va­do­vas.

Dėl ka­ti­li­nių re­mon­to dar­bų jau kreip­ta­si į ka­ti­li­nių įren­gi­mų  ga­min­to­jus.

Tuo tar­pu „Mies­to ener­gi­jos“ ge­ne­ra­li­nis di­rek­to­rius Ar­tū­ras Stra­vins­kas kal­ti­ni­mus dėl ka­ti­li­nių ga­di­ni­mo va­di­na me­la­gin­gais. Pa­sak jo, iki šios die­nos jo­kių tei­sė­sau­gos ins­ti­tu­ci­jų kal­ti­ni­mų ar įta­ri­mų „Mies­to ener­gi­jai“ ar dar­buo­to­jams pa­gal anks­tes­nius sa­vi­val­dy­bės mes­tus kal­ti­ni­mus nė­ra pa­reikš­ta.

A. Stra­vins­kas tvir­ti­na, kad vie­nas iš dvie­jų „Ši­lo“ ka­ti­li­nė­je esan­čių ka­ti­lų nė­ra ant­sto­lių per­duo­tas val­dy­ti Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bei ir sa­vi­val­dy­bės mė­gi­ni­mai jį eks­plo­a­tuo­ti yra ne­tei­sė­ti.

Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Ju­ri­di­nio sky­riaus ve­dė­jas Ri­mas Jur­gi­lai­tis in­for­ma­vo, kad ket­vir­ta­die­nį po pie­tų Vals­ty­bi­nė­je kai­nų ir ener­ge­ti­kos kon­tro­lės ko­mi­si­jo­je su­šauk­tas po­sė­dis dėl ši­lu­mos ir karš­to van­dens tie­ki­mo Uk­mer­gės gy­ven­to­jams. Jo me­tu bus iš­spręs­tas li­cen­ci­jos ši­lu­mos tie­ki­mui iš­da­vi­mo klau­si­mas.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *