Įvaizdį formuoti padeda net tualetai…

Dvi­de­šimt ke­lio­nių or­ga­ni­za­to­rių iš vi­sos Lie­tu­vos ant­ra­die­nį ap­la­nkė Uk­mer­gė­je įsi­kū­ru­sias tu­riz­mo ver­slo so­dy­bas. Sve­čiai ana­li­za­vo, kuo mū­sų ra­jo­no tu­riz­mo ver­slo puo­se­lė­to­jai ga­li su­do­min­ti vie­tos ir už­sie­nio tu­ris­tus.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

11-26-3_straipsnio_nuotr

Au­to­rės nuotr. Ke­lio­nių or­ga­ni­za­to­riai svars­tė, kuo tu­ris­tus su­do­min­tų tau­to­dai­li­nin­ko Ri­man­to Zin­ke­vi­čiaus so­dy­ba.

Sve­čiai ra­ga­vo Pet­ro­nių ama­tų na­mų šei­mi­nin­kių fir­mi­nių sū­rių ir žo­le­lių ar­ba­tos. Ap­si­lan­kė pas duo­nos ke­pė­jus Min­dau­gą ir Ne­ri­jų Kriau­čiū­nus. Sie­si­kų se­niū­ni­jo­je, Mi­kė­nų kai­me jie pa­tys au­gi­na  eko­lo­giš­kus ja­vus ir ke­pa duo­ną. Taip pat nu­vy­ko pas me­džio dro­žė­ją, skulp­to­rių, kryž­dir­bys­tės puo­se­lė­to­ją Ri­man­tą Zin­ke­vi­čių.

 

No­rė­tų su­do­min­ti tu­ris­tus

 

Ke­lio­nių or­ga­ni­za­to­rius vi­so­se so­dy­bo­se la­biau­siai do­mi­no tai, ko­kias tu­ris­tų gru­pes pa­jėg­tų pri­im­ti pa­vel­do puo­se­lė­to­jai, ką jie eks­kur­san­tams pa­sa­ko­tų, ką de­monst­ruo­tų, kiek tai kai­nuo­tų, kiek truk­tų.  To­kia in­for­ma­ci­ja rei­ka­lin­ga tam, kad at­ei­ty­je mi­nė­tas so­dy­bas ap­lan­ky­ti ir su jų edu­ka­ci­nė­mis pro­gra­mo­mis su­si­pa­žin­ti bū­tų ga­li­ma siū­ly­ti Lie­tu­vos ir už­sie­nio tu­ris­tams.

Tą pa­čią ir ki­tą die­ną pro­jek­to da­ly­viai lan­kė­si ki­tų Aukš­tai­ti­jos ra­jo­nų tau­ti­nio pa­vel­do puo­se­lė­to­jų so­dy­bo­se.

Šiuo me­tu mū­sų ra­jo­ne ofi­cia­liai vei­kia 15 kai­mo tu­riz­mo so­dy­bų.

Eks­kur­si­ją po mū­sų kraš­tą ve­du­si VšĮ Uk­mer­gės tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tro di­rek­to­rė Vi­da Me­liūkš­tie­nė pa­sa­ko­jo, kad pa­rin­ko sve­čiams tuos tu­riz­mo trau­kos ob­jek­tus, ku­riuo­se vyks­ta edu­ka­ci­nės pro­gra­mos.

 

Įgy­ven­di­na projek­tą

 

Pus­die­nio vieš­na­gė Uk­mer­gė­je – vie­na iš pen­kių ver­slo mi­si­jų skir­tin­guo­se Lie­tu­vos et­no­gra­fi­niuo­se re­gio­nuo­se: Su­val­ki­jo­je, Že­mai­ti­jo­je, Dzū­ki­jo­je, Aukš­tai­ti­jo­je, Ma­žo­jo­je Lie­tu­vo­je. Pro­jek­tą “Vie­ti­nio tu­riz­mo ver­slo mi­si­jų ir pa­žin­ti­nių tu­rų or­ga­ni­za­vi­mas” įgy­ven­di­na Vals­ty­bi­nis tu­riz­mo de­par­ta­men­tas prie Ūkio mi­nis­te­ri­jos.

Pro­jek­to tiks­las – pri­sta­ty­ti Lie­tu­vos vie­ti­nio ir at­vyks­ta­mo­jo tu­riz­mo ke­lio­nių or­ga­ni­za­to­riams nau­jus ar­ba at­nau­jin­tus tu­riz­mo pro­duk­tus ir pa­slau­gas mi­nė­tuo­se re­gio­nuo­se, iš­skir­ti re­gio­nų sa­vi­tu­mą, už­megz­ti tie­sio­gi­nius kon­tak­tus su vie­tos pa­slau­gų tei­kė­jais, in­teg­ruo­ti nau­jus ob­jek­tus ir pa­slau­gas į ke­lio­nių po Lie­tu­vą marš­ru­tus.

 

Ir gy­rė, ir pa­pei­kė

 

Sos­ti­nė­je įsi­kū­ru­sio ke­lio­nių or­ga­ni­za­to­riaus „Ke­lio­nių lai­kas“ pro­gra­mų ko­or­di­na­to­rė Re­gi­na Sta­tu­le­vi­čie­nė pri­mi­nė, kad Eu­ro­pos Są­jun­gos po­li­ti­kos pri­ori­te­tai – įvai­rių tau­tų pa­vel­do iš­sau­go­ji­mas. ES lė­šo­mis fi­nan­suo­ja­mi kai­mo ver­slai ir jų puo­se­lė­ji­mas. Vieš­nia taip pat pri­mi­nė Tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­trų svar­bą pri­sta­tant tu­riz­mo pa­slau­gas ir gy­rė, kad mū­sų cen­tro ap­lin­ka yra la­bai įspū­din­ga.

Tuo tar­pu Lie­tu­vos tu­riz­mo aso­cia­ci­jos, vie­ni­jan­čios per 60 na­rių, pre­zi­den­tė Da­nu­tė Ma­žei­kai­tė mū­siš­kiam cen­trui ne­šykš­tė­jo ir kri­ti­kos. Sa­kė, kad dar­buo­to­jams dar rei­kia la­bai pa­si­temp­ti. Di­džiau­sias prie­kaiš­tas – per ma­žai in­for­ma­ci­jos.

Kal­bin­toms vieš­nioms mū­sų mies­te la­bai pa­ti­ko re­no­vuo­ta Vie­nuo­ly­no gat­vė. Ta­čiau jos šmaikš­ta­vo, kad no­rint su­pras­ti, ar mies­tas lau­kia sve­čių, ver­ta ne tik įver­tin­ti erd­ves, bet ir už­suk­ti į jo vie­šą­jį tu­a­le­tą. Gra­žiai pa­siū­lė­me to ne­da­ry­ti…

Be­je, ir ap­lan­ky­to­se kai­mo so­dy­bo­se ke­lio­nių or­ga­ni­za­to­riai at­krei­pė dė­me­sį į to­kią smul­kme­ną, kaip tu­a­le­tas. Tvir­ti­no, kad už­su­kę į ją tu­ris­tai iš­si­ve­ža nuo­mo­nę ne tik apie so­dy­bą, bet ir apie ša­lies kul­tū­rą.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *