Greitąją pagalbą kviesime per tarpininkus

Nuo nau­jų me­tų no­rint iš­si­kvies­ti grei­tą­ją pa­gal­bą, tai bus ga­li­ma pa­da­ry­ti tik per tar­pi­nin­kus. Uk­mer­gės grei­to­sios pa­gal­bos dis­pe­če­ri­nės funk­ci­jas pe­rims Vil­niaus grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos sto­tis. Me­di­kai bai­mi­na­si, kad dėl to ga­li kil­ti ne­ma­žai ne­su­sipra­ti­mų.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

12-09-2_straipsnio_nuotr

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos re­or­ga­ni­za­ci­ja pa­bė­rė klaus­tu­kų.

Grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos re­or­ga­ni­za­ci­ja vyk­do­ma Svei­ka­tos ap­sau­gos mi­nis­te­ri­jos nu­ro­dy­mu.

Nuo sau­sio 1 die­nos į gy­ven­to­jų te­le­fo­nų skam­bu­čius at­sa­ki­nės ir už­sa­ky­mus iš­kvie­ti­mams pri­ims cen­tra­li­zuo­tos dis­pe­če­ri­nės. Jų ša­ly­je pla­nuo­ja­ma pa­lik­ti apie de­šimt. Dis­pe­če­ri­nių dar­buo­to­jai gau­tą in­for­ma­ci­ją per­duos te­ri­to­ri­niams grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos sky­riams pa­gal iš­kvie­ti­mo vie­tą.

Į Uk­mer­gės ra­jo­no gy­ven­to­jų skam­bu­čius nuo sau­sio 1-osios at­sa­ki­nės Vil­niaus grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos sto­ties me­di­kai. Jie iš­kvie­ti­mus ra­di­jo ry­šiu per­duos Uk­mer­gės grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos sky­riaus dar­buo­to­jams.

Ne tik gy­ven­to­jams, bet ir me­di­kams kol kas ra­my­bės ne­duo­da dau­gy­bė klau­si­mų, su­si­ju­sių su šia re­or­ga­ni­za­ci­ja. Svars­to­ma, ko­kią įta­ką ji tu­rės „grei­to­sios“ dar­buo­to­jams ir uk­mer­giš­kiams.

Uk­mer­gės pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cen­tro vy­riau­sio­ji gy­dy­to­ja Ja­ni­na Ga­liaus­kie­nė sa­ko, kad la­biau­siai ne­ri­mą ke­lia nau­jo­sios tvar­kos įsi­ga­lio­ji­mo sku­bo­tu­mas.

Pa­šne­ko­vė tei­gia, kad į grei­to­sios pa­gal­bos au­to­mo­bi­lius dar nė­ra įmon­tuo­ta nau­jo skait­me­ni­nio ra­di­jo ry­šio apa­ra­tū­ra. Iš­kvie­ti­mus per­duo­dant cen­tra­li­zuo­tai, vi­sa ap­skri­tis tu­ri su­de­rin­ti ra­di­jo ban­gų daž­nius su Ry­šių re­gu­lia­vi­mo tar­ny­ba.

„Mes dėl šių ne­aiš­ku­mų ir ke­lia­me ban­gas. Bu­vo­me su­si­ti­kę su mi­nis­te­ri­jos, li­go­nių ka­sų, Vil­niaus grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos sto­ties at­sto­vais ir siū­lė­me re­or­ga­ni­za­ci­ją ati­dė­ti, kol vi­si tech­ni­niai da­ly­kai bus iš­spręs­ti“, – pa­sa­ko­jo vy­riau­sio­ji gy­dy­to­ja.

Ati­dė­jus nau­jo­vių įdie­gi­mą, dau­giau lai­ko lik­tų ap­mo­ky­ti grei­to­sios pa­gal­bos au­to­mo­bi­lių me­di­kus nau­do­tis nau­ją­ja įran­ga.

Vie­na iš ga­li­mų pro­ble­mų, ku­rias pa­dik­tuos re­or­ga­ni­za­ci­ja, – kai­mai vie­no­dais pa­va­di­ni­mais. Iš­kvie­ti­mus re­gist­ruo­jan­čios cen­tri­nės dis­pe­če­ri­nės dar­buo­to­jai to ga­li ne­ži­no­ti. Ne­daug te­rei­kia, kad grei­to­ji nu­vyk­tų ne tuo ad­re­su…

Be to, anot J. Ga­liaus­kie­nės, pa­si­kei­ti­mams nu­ma­ty­ta ne­tin­ka­ma da­ta. Nau­jų­jų me­tų šven­tės – „ne pats ra­miau­sias lai­kas grei­to­sios dar­buo­to­jams“.

Šiuo me­tu Uk­mer­gės pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cen­tro Grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos sky­riu­je dir­ba še­šios dis­pe­če­rės. J. Ga­liaus­kie­nė ne­sle­pia, kad po re­or­ga­ni­za­ci­jos dar­bo ne­teks trys dar­buo­to­jos. Vie­na iš jų – pen­si­nio am­žiaus. Dviem bu­vo pa­siū­ly­tos ki­tos pa­rei­gos, bet jų at­si­sa­kė. Trys dis­pe­če­rės šį dar­bą dir­bo kaip ant­ra­ei­lį, tai­gi pa­grin­di­nės jų pa­rei­gos „ne­nu­ken­tės“.

Va­do­vė ti­ki­si, kad re­or­ga­ni­za­ci­jos ne­sklan­du­mai – lai­ki­nas reiš­ki­nys ir vis­kas su­si­dė­lios į sa­vo vie­tas. Tuo la­biau, kad gy­ven­to­jai grei­to­sios pa­gal­bos me­di­kus ga­lės kvies­ti tais pa­čiais te­le­fo­nais, kaip ir li­gi šiol.

Į iš­kvie­ti­mus vyks­tan­čių grei­to­sios pa­gal­bos eki­pa­žų skai­čius ir su­dė­tis ne­si­keis. Sky­rius tu­ri 5 grei­to­sios pa­gal­bos au­to­mo­bi­lius. Į pa­gal­bą ra­jo­no gy­ven­to­jams pa­si­ruo­šę 17 fel­če­rių ir 16 vai­ruo­to­jų.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *