Gatvės skendėja tamsoje

Autorius Ukmergės žinios

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Ne­se­niai į re­dak­ci­ją už­su­ku­si Krekš­liuo­se gy­ve­nan­ti „Uk­mer­gės ži­nių“ skai­ty­to­ja pa­sa­ko­jo apie šio ra­jo­no gy­ven­to­jų var­gus. Anot jos, Ąžuo­lų, To­po­lių, Tu­jų, ki­tos nuo­ša­les­nės gat­vės daž­nai sken­dė­ja tam­so­je net ir to­mis ne­il­go­mis va­lan­do­mis, kai ki­to­se mies­to vie­to­se švies­tu­vai de­ga.

Ne­re­tai vi­są sa­vai­tę gat­vės lem­pos de­ga tvar­kin­gai, o penk­ta­die­nio va­ka­rą ima ir ne­už­si­de­ga. „Taip ir sken­di­me tam­so­je ne tik penk­ta­die­nį, bet ir šeš­ta­die­nį, sek­ma­die­nį – nė­ra net kam pa­skam­bin­ti per iš­ei­gi­nes die­nas. Pir­ma­die­nį su­tai­so, o penk­ta­die­nį vėl tas pats“, – pa­sa­ko­ja mo­te­ris.

UAB „Uk­mer­gės ver­smė“ di­rek­to­rius ser­vi­sui Vla­di­mi­ras No­vo­sio­lo­vas, iš­gir­dęs apie Krekš­lių gy­ven­to­jų bė­das, pa­ža­dė­jo iš­si­aiš­kin­ti prie­žas­tį. „Ge­rai, kai gy­ven­to­jai pa­skam­bi­na ir pa­sa­ko mums, sa­vi­val­dy­bei ar se­niū­ni­jai. Juk kiek­vie­nos gat­vės kas va­ka­rą ne­ap­va­žiuo­si, ne­ap­žiū­rė­si“, – sa­ko jis.

Sa­vi­val­dy­bė, tau­py­da­ma biu­dže­to lė­šas, nu­sta­tė va­lan­das, ku­rio­mis ap­švie­čia­mas mies­tas.

Švie­sos įjun­gia­mos va­ka­re su­te­mus ir švie­čia iki 23 va­lan­dos. Pa­grin­di­nė­se mies­to gat­vė­se per­nakt ap­švie­ti­mas ne­iš­jun­gia­mas, tik su­ma­žė­ja švie­čian­čių ži­bin­tų skai­čius.

Nuo­ša­les­nės tam­sios lie­ka iki 5 va­lan­dos ry­to. Tuo­met švie­sos įsi­jun­gia ir de­ga, kol pra­švin­ta.

Uk­mer­gės mies­to se­niū­nas Sta­sys Jac­kū­nas sa­ko, kad mies­to gat­vė­se de­ga 2400 lem­pų. Kas mė­ne­sį jų per­de­ga apie de­šimt.

Pa­sak se­niū­no, pa­si­tai­ko įvai­rių ge­di­mų, dėl ku­rių gat­vė­se lem­pos ga­li ir ne­nu­švis­ti. Ne­se­niai taip bu­vo nu­ti­kę Pu­šy­no gat­vė­je.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *