Gal­vo­ti apie pen­si­ją Uk­mer­gės pa­rei­gū­nams dar ne lai­kas

 

Ket­vir­ta­die­nį ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te įvy­ko kas­me­ti­nis pa­rei­gū­nų ir ben­dra­dar­biau­jan­čių įstai­gų va­do­vų pa­si­ta­ri­mas. Jo me­tu ap­žvelg­ta nu­si­kals­ta­mu­mo Uk­mer­gės ra­jo­ne pa­dė­tis ir ap­tar­ta tei­sė­sau­gi­nin­kų veik­la.

Vai­do­tė GRIŠKEVIČIŪTĖ

Pra­ėję me­tai Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to ko­lek­ty­vui bu­vo gau­sūs po­ky­čių ir nau­jos pa­tir­ties. 2008-ųjų ru­de­nį ša­ly­je pra­dė­jus įgy­ven­din­ti po­li­ci­jos re­for­mą, įstai­ga ta­po pa­val­di Vil­niaus ap­skri­ties vy­riau­sia­jam po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tui. Pas­ta­ra­sis ėmė­si spręs­ti dau­gu­mą su ap­skri­čiai pri­klau­san­čių ko­mi­sa­ria­tų dar­bu su­si­ju­sių klau­si­mų.

 

Apie policijos darbą kalbėjosi Ukmergės komisariato vadovas Rolandas Kiškis (kairėje) ir VA VPK viršininko pavaduotojas Sigitas Mecelica.
Autorės nuotr.







Be­ne vie­nu di­džiau­sių įvy­kių po­li­ci­jos dar­buo­to­jams ta­po nau­jo­jo ko­mi­sa­ria­to ati­da­ry­mas. Per­si­kė­lus į jį, pa­rei­gū­nams at­si­vė­rė ga­li­my­bės dirb­ti mo­der­nio­mis, pa­to­gio­mis są­ly­go­mis. Dar prieš tai pa­si­kei­tė po­li­ci­jos va­do­vai. Bu­vu­sio Uk­mer­gės ko­mi­sa­ria­to vir­ši­nin­ko Ar­vy­do Pa­knio dar­bus pe­rė­mė jo pa­va­duo­to­jas Ro­lan­das Kiš­kis. Jau me­tus va­do­vau­jan­tis pa­rei­gū­nas sa­ko, jog šis lai­ko­tar­pis bu­vo su­dė­tin­gas, ta­čiau kar­tu įsi­min­ti­nas dėl at­lik­tų di­de­lių dar­bų bei nau­jo­vių. „Rei­kė­jo gi­lin­tis į op­ti­mi­za­vi­mo pro­gra­mą, spręs­ti per­so­na­lo klau­si­mus. Ko­mi­sa­ria­te bu­vo įdar­bin­ta nau­jų žmo­nių, pa­si­kei­tė pa­da­li­nių va­do­vai, tai­gi rei­kė­jo su­for­muo­ti ko­lek­ty­vą“, – dė­ko­da­mas ko­le­goms už sėk­min­gą ben­drų tiks­lų įgy­ven­di­ni­mą pa­sa­ko­jo R. Kiš­kis.

Pa­si­ta­ri­me apie po­li­ci­jos veik­lą kal­bė­jo ko­mi­sa­ria­to vir­ši­nin­ko pa­va­duo­to­jas Ai­das Dut­kus bei Kri­mi­na­li­nės po­li­ci­jos sky­riaus vir­ši­nin­kė In­ga Ma­li­naus­kie­nė. Tarp per­nai už­re­gist­ruo­tų Uk­mer­gės ra­jo­ne įvyk­dy­tų nu­si­kals­ta­mų vei­kų dau­giau­sia – va­gys­čių, suk­čia­vi­mų, tur­to su­nai­ki­ni­mo ar su­ga­di­ni­mo at­ve­jų, plė­ši­mų, vie­šo­sios tvar­kos pa­žei­di­mų, taip pat – ke­lių trans­por­to eis­mo sau­gu­mo ar trans­por­to prie­mo­nių eks­plo­a­ta­vi­mo tai­syk­lių pa­žei­di­mų. Iš vi­so pra­ėju­siais me­tais ko­mi­sa­ria­te už­re­gist­ruo­tos 882 nu­si­kals­ta­mos vei­kos (2008 me­tais – 866). Iš jų – 810 nu­si­kal­ti­mų ir 72 bau­džia­mie­ji nu­si­žen­gi­mai.

Ko­mi­sa­ria­to Vie­šo­sios tvar­kos sky­riaus Vie­šo­sios tvar­kos ir ke­lių po­li­ci­jos po­sky­rio pa­rei­gū­nai per­nai iš­aiš­ki­no 3755 ad­mi­nist­ra­ci­nės tei­sės pa­žei­dė­jus. 3372 at­ve­jai su­si­ję su Ke­lių eis­mo tai­syk­lių pa­žei­di­mais. Iš vi­so ra­jo­ne bu­vo už­re­gist­ruo­ti 278 eis­mo įvy­kiai (2008 m. – 494), tarp jų – 36 įskai­ti­niai, ku­riuo­se žu­vo de­vy­ni žmo­nės. Pa­rei­gū­nai su­lai­kė 317 prie vai­ro sė­du­sių ne­blai­vių vai­ruo­to­jų, iš ku­rių 57 ta­po eis­mo įvy­kių kal­ti­nin­kais.

836 vai­ruo­to­jai bu­vo nu­baus­ti vir­ši­jus leis­ti­ną grei­tį, ne­ma­žai as­me­nų te­ko bau­das su­mo­kė­ti už tai, kad ne­si­nau­do­jo sau­gos dir­žais. Kaip ir per­nai, šie­met di­de­lį dė­me­sį pa­tru­liai vėl kreips į at­švai­tų ne­ne­šio­jan­čius, Ke­lių eis­mo tai­syk­les pa­žei­di­nė­jan­čius pės­čiuo­sius, dvi­ra­ti­nin­kus, va­de­lio­to­jus.

Ko­mi­sa­ria­to va­do­vai ak­cen­tuo­ja, jog po­li­ci­jos dar­be vi­suo­met la­bai svar­bi vi­suo­me­nės pa­ra­ma. Džiau­gia­ma­si glau­džiu ben­dra­dar­bia­vi­mu su se­niū­ni­jo­mis, dva­si­nin­kais, jau­nai­siais po­li­ci­jos rė­mė­jais.

Pa­si­ta­ri­me taip pat da­ly­va­vo Uk­mer­gės ra­jo­no apy­lin­kės teis­mo pir­mi­nin­kas Eval­das Pa­ši­lis, ra­jo­no vy­riau­sia­sis pro­ku­ro­ras Ri­man­tas Ka­na­pie­nis. Jie trum­pai ap­žvel­gė sa­vo va­do­vau­ja­mų ins­ti­tu­ci­jų veik­los re­zul­ta­tus, pa­svei­ki­no me­tus Uk­mer­gės po­li­ci­jai va­do­vau­jan­tį Ro­lan­dą Kiš­kį.

Ko­le­gų dar­bu džiau­gė­si bei sėk­mės jiems lin­kė­jo ir at­vy­kęs Vil­niaus ap­skri­ties vy­riau­sio­jo po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to vir­ši­nin­ko pa­va­duo­to­jas Si­gi­tas Me­ce­li­ca. Anot sve­čio, dau­gu­ma ša­lies ko­mi­sa­ria­tų su­si­du­ria su pro­ble­ma, kai į va­di­na­mą­ją pa­rei­gū­no pen­si­ją iš­ei­na pro­fe­sio­na­lūs, pa­ty­rę po­li­ci­jos dar­buo­to­jai. Tad kai ka­da pa­si­gen­da­ma kom­pe­ten­ci­jos, strin­ga iki­teis­mi­niai ty­ri­mai. To­dėl, pa­sak pa­va­duo­to­jo, jau­nam ir stip­riam Uk­mer­gės ko­mi­sa­ria­to ko­lek­ty­vui apie ga­li­my­bę pa­lik­ti tar­ny­bą ne­reik­tų nė pa­gal­vo­ti.

 

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *