Daryti gerus darbus paprasta

Li­ga ne­si­ren­ka lai­ko, ne­krei­pia dė­me­sio į var­dą, am­žių ar so­cia­li­nę pa­dė­tį. De­ja, nu­tin­ka taip, kad li­ga pa­si­ren­ka ir vai­ką, ku­ris tu­rė­tų džiaug­tis gy­ve­ni­mu, ei­ti į mo­kyk­lą, spor­tuo­ti, su­si­ti­ki­nė­ti su drau­gais.

,,Ši­lo“ pa­grin­di­nės mo­kyk­los 2c kla­sės mo­ki­nu­kams su mo­ky­to­ja ki­lo min­tis su­reng­ti ad­ven­ti­nę po­pie­tę Vil­niaus uni­ver­si­te­to vai­kų li­go­ni­nės vai­kų on­ko­he­ma­to­lo­gi­jos cen­tre be­si­gy­dan­tiems vai­kams.

 

12-28-7_straipsnio_1_nuotr

Mokinių koncertas mažiesiems ligoniukams.

Uk­mer­giš­kiai pa­ren­gė kon­cer­ti­nę pro­gra­mą, o su di­de­le mei­le ga­min­tus an­ge­liu­kus pa­šven­ti­no Švč. Tre­jy­bės baž­ny­čio­je.

Mo­ki­nių su­ma­ny­mą pa­lai­kė LSB Uk­mer­gės sky­riaus sa­ma­rie­čiai ir sa­ma­rie­tu­kai. Uk­mer­gės sa­vi­val­dy­bė­je jie su­ren­gė Py­ra­gų die­ną, o už su­rink­tus pi­ni­gus ma­žie­siems li­go­niu­kams nu­pir­ko sal­du­my­nų. Prie su­ma­ny­mo pri­si­dė­jo ,,Ši­lo“ pa­grin­di­nės mo­kyk­los mo­ki­niai ir mo­ky­to­jai. Mo­kyk­lo­je kas­met or­ga­ni­zuo­ja­ma ak­ci­ja ,,Do­va­no­ki­me ka­lė­di­nę ši­lu­mą la­biau­siai jos sto­ko­jan­tiems“. Už jos me­tu su­rink­tas lė­šas nu­pirk­ta vai­sių. Ke­lio­nę į Vil­nių fi­nan­sa­vo Uk­mer­gės tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­la.

Li­go­ni­nė­je uk­mer­giš­kiai kar­tu su nau­jais drau­gais dai­na­vo dai­nas, mi­nė mįs­les ir ma­žie­siems li­go­niu­kams įtei­kė do­va­nė­les.

„Pa­bu­vę sky­riu­je su vai­kais, jų tė­ve­liais, pa­ju­to­me, kad pa­te­ko­me į di­de­lę drau­giš­ką šei­mą, ku­rią sie­ja vie­na bė­da – li­ga. Ten gu­li vai­kai iš vi­sos Lie­tu­vos. Jiems li­go­ni­nė tam­pa na­mais mė­ne­siui, dviem ir dau­giau. Vai­kai vie­nas ki­tą pa­lai­ko, rū­pi­na­si. Bu­vo sma­gu gir­dė­ti, kad jiems ši die­na bu­vo ne­ei­li­nė. Šią die­ną ir mes il­gai pri­si­min­si­me, daž­niau pa­kal­bė­si­me, kad nė­ra taip blo­gai anks­ti ry­te kel­tis į mo­kyk­lą. Juk mū­sų vie­to­je no­rė­tų bū­ti sun­kiai ser­gan­tys vai­kai“, – laiš­ke re­dak­ci­jai pa­sa­ko­jo mo­ki­niai.

Nau­jiems drau­gams jie pa­li­ko mu­zi­ki­nį dis­ką ir ti­ki­si, kad pa­šven­tin­tie­ji an­ge­liu­kai su­teiks jė­gų kuo grei­čiau pa­sveik­ti ir grįž­ti į na­mus.

Ma­žie­ji sa­ma­rie­tu­kai ir juos ly­dė­ju­si sa­ma­rie­tė Mei­lu­tė yra dė­kin­gi vi­siems, ku­rie ne­li­ko abe­jin­gi ak­ci­jai. Juk kar­tu da­ry­ti ge­rus dar­bus yra leng­viau.

UŽ inf.

 

12-28-7_straipsnio_2_nuotr

Į Vilnių vaikai važiavo su dovanomis.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *