Atvažiuoja „Kino Busas“

Edu­ka­ci­nis pro­jek­tas „Ki­no Bu­sas“, ska­ti­nan­tis ki­nu do­mė­tis vai­kus ir jau­ni­mą, tę­sia sa­vo mi­si­ją. Kaip ir kas­met ke­liau­jan­tis ki­no au­to­bu­siu­kas ruo­šia­si ap­lan­ky­ti 30 mies­tų ir mies­te­lių, ku­riuo­se ne­mo­ka­mai ro­dys fil­mus ir pa­sa­kos apie ki­no me­ną.

Vai­kai ga­lės iš­vys­ti lie­tu­viš­ką vai­dy­bi­nį fil­mą “Bal­ko­nas”, ku­ris yra pel­nęs dau­gy­bę ap­do­va­no­ji­mų tarp­tau­ti­niuo­se ki­no fes­ti­va­liuo­se Lie­tu­vo­je ir už­sie­ny­je. Fil­mas pa­sa­ko­ja dvie­jų vai­kų, gy­ve­nan­čių ne­di­de­lia­me mies­te­ly­je, is­to­ri­ją. Vie­nuo­li­ka­me­tės Emi­li­jos kai­my­nys­tė­je po tė­vų sky­ry­bų ap­si­gy­ve­na jos ben­dra­am­žis Ro­la­nas su tė­čiu. Tarp vai­kų mez­ga­si ry­šys. Ta­čiau iš dro­vu­mo ar bai­mės at­si­ver­ti jie ben­drau­ja tik per sie­ną, sė­dė­da­mi kiek­vie­nas sa­vo bal­ko­ne ar­ba per elek­tros jun­gik­lį.

Vai­kai at­ran­da ben­drų te­mų. Ne­lai­min­gas at­si­ti­ki­mas už­ker­ta Emi­li­jai ke­lią į bal­ko­ną. Tai pa­ska­ti­na vai­kus iš­si­ruoš­ti į „tik­rą” pa­si­ma­ty­mą.

Jau­ni­mui bus pa­ro­dy­tas Da­ni­jo­je su­kur­tas fil­mas “Ko­vo­to­ja”. Moks­lei­vė Ai­ča – aist­rin­ga kung fu ko­vo­to­ja. Jos tė­vai tur­kai ti­ki­si, kad ji ge­rai mo­ky­sis ir stu­di­juos uni­ver­si­te­te me­di­ci­ną kaip ir jos bro­lis Ali. Bet mo­kyk­la jos ne­įkve­pia. Ne­pa­klus­da­ma sa­vo šei­mai, Ai­ča slap­ta pra­de­da klu­be pro­fe­sio­na­liai tre­ni­ruo­tis kung fu. Ten ji su­tin­ka Emi­lį. Jie­du įsi­my­li…

Fil­mas da­ly­va­vo Tarp­tau­ti­nia­me Ber­ly­no ki­no fes­ti­va­ly­je, bu­vo de­monst­ruo­tas dau­ge­ly­je ki­tų tarp­tau­ti­nių fes­ti­va­lių.

Ge­gu­žės 23 d. Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tre nuo 14 val. vyks se­an­sas vai­kams, o vy­res­nie­siems – nuo 18 val. Įė­ji­mas lais­vas.

UŽ inf.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *