Apdovanotos bibliotekininkės

Na­cio­na­li­nė Lie­tu­vos bib­lio­te­kų sa­vai­tė pa­mi­nė­ta ne tik įvai­riais ren­gi­niais, bet ir pa­ger­biant ge­riau­sius ša­lies bib­lio­te­ki­nin­kus. No­mi­na­ci­jos už ino­va­ty­vią, kū­ry­bin­gą veik­lą skir­tos ir Vla­do Šlai­to vie­šo­sios bib­lio­te­kos dar­buo­to­joms, o ge­riau­sio 2010 me­tų bib­lio­te­ki­nin­ko var­das su­teik­tas Tau­jė­nų fi­lia­le dir­ban­čiai Gra­ži­nai Žu­kaus­kie­nei.

 

Vai­do­tė GRIŠKEVIČIŪTĖ

 

05-03-2_straipsnio_nuotr

Au­to­rės nuotr. Iš kai­rės: J. Ma­čiu­lie­nė, G. Žu­kaus­kie­nė, O. Venc­lo­vie­nė ir M. Kur­nic­kie­nė.

Ap­do­va­no­ji­mai bu­vo iš­da­ly­ti penk­ta­die­nį Vla­do Šlai­to bib­lio­te­ko­je vy­ku­sio ren­gi­nio me­tu. Be pa­grin­di­nio taip pat pa­skir­tos dvi Ge­riau­sio bib­lio­te­ki­nin­ko kon­kur­so no­mi­na­ci­jos. Už nau­jo­viš­kos bib­lio­te­kos įvaiz­džio for­ma­vi­mą ap­do­va­no­ta In­for­ma­ci­jos-bib­liog­ra­fi­jos sky­riaus vy­res­nio­ji bib­liog­ra­fė Jur­gi­ta Ma­čiu­lie­nė. No­mi­na­ci­ja „Už kū­ry­bin­gą veik­lą, ten­ki­nant kai­mo ben­druo­me­nės in­for­ma­ci­nius ir kul­tū­ri­nius po­rei­kius“ skir­ta Krikš­tė­nų fi­lia­le dir­ban­čiai Onai Venc­lo­vie­nei.

Kon­kur­san­tes svei­ki­no bib­lio­te­kos dar­buo­to­jai, į ren­gi­nį su gė­lė­mis at­vy­ko Tau­jė­nų se­niū­nė El­vy­ra Tu­lu­šie­nė bei Pi­vo­ni­jos se­niū­nas Al­vy­das Grat­kaus­kas. Žy­dė­ti žvilgs­niais ir šir­di­mi ko­le­gėms lin­kė­jo Sli­žių kai­mo fi­lia­lo vy­res­ny­sis bib­lio­te­ki­nin­kas Vin­cas Luk­ša, skai­tęs sa­vo po­ezi­ją.

Ren­gi­nio me­tu su sep­ty­nias­de­šim­tuo­ju ju­bi­lie­ju­mi taip pat pa­svei­kin­ta dau­giau kaip 40 me­tų bib­lio­te­ko­je dir­ban­ti Mo­ni­ka Kur­nic­kie­nė.

Iš­da­li­jus ap­do­va­no­ji­mus, dar­buo­to­jai ap­ta­rė ket­vir­ta­die­nį vi­so­se ša­lies bib­lio­te­ko­se tie­sio­giai in­ter­ne­tu tran­sliuo­tą dis­ku­si­ją. Po jos apie įstai­gos veik­lą, nau­jo­ves bib­lio­te­ki­nin­kai kal­bė­jo­si su į dis­ku­si­ją pa­kvies­tais skai­ty­to­jais, po­li­ti­kais, ver­sli­nin­kais.

Nors vis mo­der­nė­jan­čios tech­no­lo­gi­jos bei ap­lin­ka pri­ver­čia keis­tis ir bib­lio­te­kas, kny­ga, anot su­si­ti­ki­mo da­ly­vių, bu­vo ir bus vie­na di­džiau­sių ver­ty­bių. Dau­gu­ma skai­ty­to­jų ne­įsi­vaiz­duo­ja bib­lio­te­kos be kny­gų ir skai­ty­mo elek­tro­ni­nė­mis skai­tyk­lė­mis. Jų nuo­mo­ne, pas­ta­rų­jų net ne­ga­li­ma ly­gin­ti su ma­lo­nu­mu, pa­ti­ria­mu skai­tant po­pie­ri­nę kny­gą.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *