Ukmergiškiai socialinėje erdvėje dalijasi nuotraukomis, kuriose įamžinti Ukmergės rajone plynai kertami miškai. Pasigirsta nuomonių, kad apdainuota žaliaskarė Ukmergė greitai tokia nebebus.

Ukmergėje gyvenantis žemės ūkio ministro patarėjas Gediminas Lapukas įsitikinęs, kad kirtimai priemiesčio miškuose – per daug agresyvūs. Negana to, darkomi seniūnijos keliai.

Valstybinių miškų urėdijos Ukmergės regioninio padalinio vadovas Virginijus Šalčiūnas patikino, kad  kirtimai vykdomi pagal 10 metų laikotarpiui sudaromą miškotvarkos projektą.

Pasak vadovo, nuo naujų metų darbai vykdomi pagal naują miškotvarkos projektą.

Tam būtini reikiami leidimai iš Valstybinės miškų tarnybos. „Nė viena biržė neišpjaunama be leidimo“, – patikino vadovas.

Jis spėja, kad nuomonės apie neva pagausėjusius plynus kirtimus galėjo atsirasti dėl to, kad metų pabaigoje daugiau  kirtimo darbų buvo atliekama arčiau miesto esančiuose, dažniau pravažiuojamuose rajono miškuose.

Taip pat patikino, kad miesto miškuose, o tokių esama, jokie plyni kirtimai nebus vykdomi.

O G. Lapukas tikina, kad, kol dar nevėlu, kol neprasidėjo neaišku ką žadantis naujasis darbų etapas, telks bendraminčius ir kolektyviniu raštu kreipsis į Aplinkos ministeriją.

Jo įsitikinimu, dėl priemiesčio miškų kirtimo neabejingi turėtų būti ir rajono vadovai.

Rajono meras Rolandas Janickas patikino, kad į Valstybinių miškų urėdijos plotuose esančius miškus savivaldybė tikrai neturi galios kištis ir nurodyti, ką kirsti, o ką palikti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

+4 # Gintaras 2020-01-15 17:43
Ukmerges raj ,,Lygnum" kirto plyna misko birzes kirtima.Isvazinejo sodybviete. Vezes 500m.,nutrauke elektos laidus nuo 7 stulpu, ,pilna veze tepalu.Policija , elektrikai, aplinkosauga informuoti,dirba.
Kerta miska ir veza nors nera pasalo. Gadina kelius.
Veiksmas vyksta Ukmerges raj, Taujenu sen, Paezerio km.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Gerda 2020-02-10 18:47
Nustokim naikinti miškus. Tuoj neturėsim kuo kvėpuoti. Piliakalnis plikas su 7 medžiais, parkas irgi tuoj liks be medžiumedžių, koks parkas be medžių? O dabar dar ir pivonijos mišką kerta, graudu, liūdna. Kur pasivaikščiot?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Žemyna 2020-03-12 19:31
Pagal projektą? Tai koks gudrutis tokį „projektą” sukurpė ir koks atgrubnagis tokį projektą patvirtino? - PAVARDĖS?! Ir kas yra tas, kas, užuot užprotestavęs, atsisakęs tepti savo rankas ir sąžinę, jį klusniai vykdo???
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų