Asmeninis buhalteris ar buhalteriją tvarkanti įmonė. Kas yra geriau?

Atsakingos įmonės savo komandoje turi burti pačius geriausius savo sferos profesionalus, kurie ne tik sistemingai atliktų jiems paskirtą darbą, tačiau ir efektingai spręstų neplanuotas problemas. Kaip susiburti tokią komandą? Tam reikės laiko, tačiau viskas – įmanoma.

Bene daugiausia dėmesio versle sulaukia buhalterinė apskaita. Sakoma, kad geras buhalteris – verslo pagrindas, kadangi jis ne tik tinkamai sutvarko mokestinius niuansus, tačiau pataria – kaip sutaupyti. Visgi, renkantis buhalterį pirmiausia kyla klausimas – ar geriau samdytis asmeninį, ar pasinaudoti įmonių, kurios teikia buhalterines paslaugas, darbais.

Vienareikšmiškai – įmonė geriau. Kodėl?

  • Pirmiausia, tai puiki galimybė sutaupyti mokesčiams. Suprantama, kad tiek naujas, tiek senas verslas stengiasi dirbti kuo ekonomiškiau ir sutaupyti ten, kur tik galima. Tačiau tuo pačiu tikisi kokybės. Įmonės, kurios teikia buhalterines paslaugas, savo veiklas įteisinusios savarankiškai, tad verslams nereikia mokėti įprastų mokesčių, kurie sumokami sudarius darbo sutartį.
  • Taip pat, kalbant apie taupymą, galima pabrėžti ir tai, kad buhalterinė apskaita, vykdoma įmonių, atliekama pačių susikurtoje darbo vietoje. Tai reiškia, kad nereikia verslininkams rūpintis kabinetu, kur gali dirbti buhalteris. Tai padeda nemažai sutaupyti.
  • Pastebėta tendencija, kad buhalterių įmonių paslaugų įkainiai auga kur kas lėčiau nei samdomų buhalterių, kuriems alga įmonėje dažniausiai turi kilti kas vienerius metus. Tik tokiu atveju motyvuojamas darbuotojas. Tuo tarpu bendradarbiaujant su įmone – suderinamas įkainis, kurio yra laikomasi visą nustatytą terminuotą laiką.
  • Labai didelis privalumas yra tai, kad buhalterines paslaugos teikiančios įmonės vienija kelių skirtingų sferų buhalterius. Ne tik pirmojo lygio, tačiau ir vyr. buhalterius. Administruodami tam tikras įmones bei atlikdami tam tikrus darbus jie visada gali pasitarti bei rasti geriausią sprendimą. Tokiu atveju mokėsite tik vieną įkainį, tačiau gausite visą komandų buhalterių, kurie kartu spręs problemas.
  • Trumai drūtai – buhalterinės įmonės paslaugos visada kainuoja kur kas pigiau nei samdomas buhalteris. Ne tik dėl mokesčių, tačiau apskritai. Mažesnė kaina gali siekti net iki kelių dešimčių kartų. Tačiau paslaugos – tokios pat geros arba net geresnės.
  • Sutaupyti galima ir todėl, kad bendradarbiaujant su įmone Jums nereikės rūpintis buhalterinės apskaitos programa. Jos įkainiai – dideli. Vieni perka, kiti pasinaudoja nuomos galimybėmis, tačiau bet kuriuo atveju ji yra mokama. Ir būtina. Nėra kito pasirinkimo, tad siūlome taupyti ten, kur galima ir tai daryti paprasta.
  • Įmonė taip pat niekada „neserga“, kadangi nedirbant negrindiniam Jus atstovaujančiam buhalteriui – visada pavaduoja kitas. Taip pat įmonės darbuotojai niekada vienu metu neišeina atostogų, jiems neaktualūs dekreto atostoginiai. Tai darbas – visa laiką, o verslui tai yra ypač svarbu.

Daugelis baiminasi, kad negalės kontaktuoti su įmone taip dažnai, kaip nori. Tikrai gali, kadangi daugelis buhalterijos paslaugas teikiančių įmonių teikia konsultacijas darbo metu per virtualias priemones, tad kiekviena verslas gaus atsakymą efektyviai, greitai ir išsamiai.


Daugiau: Faktoringo paslaugos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų