Apie keliones dviračiais pasakos „Minam aplink LT“ vyrai. Apie keliones dviračiais pasakos „Minam aplink LT“ vyrai.

Kasmetinėje didžiausioje Baltijos šalyse tarptautinėje turizmo parodoje „Adventur 2020“ aktyviai ruošiasi dalyvauti ir ukmergiškiai.

Paroda vyks jau šį savaitgalį, sausio 24–26 dienomis, „Litexpo“ parodų rūmuose Vilniuje. Joje dalyvaus Ukmergės kraštotyros muziejaus ir savivaldybės administracijos darbuotojų komanda.

Šiųmetės parodos tema ir akcentas – sveikatos turizmas. 

„Šiemet startuojame su nauju turizmo produktu – metus truksiančiu projektu „Pasaulio skoniai Ukmergėje“. Ukmergės gastro kalendorius vilios Lietuvos gurmanus ir visus, kas neabejingi geram maistui, susipažinti su įvairių pasaulio šalių virtuvėmis ir tradicijomis. 12 projekto partnerių kvies paragauti, išgirsti, patirti ir prisiliesti prie Indijos, Meksikos, Izraelio“, – pasakojo Ukmergės kraštotyros muziejaus Tolerancijos centro vadybininkė Erika Buikauskienė.

Būsimos parodos dalyviai įsitikinę, kad Ukmergė taps 2020 metų pasaulio skonių centru. Mūsų stendas pristatys mūsų turistines naujoves, įdomybes, paslaugas.

Pirmą kartą parodos renginiuose rajonui atstovaus vyrų komanda „Minam aplink LT“ ir VšĮ „Lukenskų namai“. 

„Minam aplink LT“ dalyviai Rolandas Butkus, Šarūnas Žulys, Andrius Bakūra ir Ramūnas Šliažas dviračiais per 11 dienų yra apvažiavę Lietuvą – įsigijo reikiamą įrangą, susidėliojo maršrutą ir leidosi į kelionę... Per parą kartais numindavo 100 kilometrų. Prieš trejus metus vyrai pradėjo organizuoti ekstremalius žygius savo regionuose šaltuoju metų laiku.

Pranešėjai dalysis patirtimi, patarimais bei tikisi papildyti savo grupę naujais nariais.

Kita mūsų krašto atstovė Rūta Lukenskienė demonstruos spalvotą maistą, pristatys natūralius maisto produktų pigmentus, kalbės apie tai, kas juos veikia gaminant patiekalus, pasakos apie dirbtinių dažiklių panaudojimą maisto pramonėje, mokys, kaip atskirti natūraliai spalvotą maistą nuo dirbtinio.

Tradicija tapę renginys „Turizmo mainai“ verslo sektoriaus atstovams siūlys rasti partnerių. Renginyje „Turizmo mainai 2020“ dalyvaus vietinio ir atvykstamojo turizmo kelionių organizatoriai. Su jais užmegzti kontaktus turėtų tie, kas turi galimybę apgyvendinti turistų grupes, pasirūpinti maitinimu, pramogomis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų