Gedimino Nemunaičio nuotr. Prekių maišeliai – popieriniai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Prekių maišeliai – popieriniai.

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo parduotuvių pirkėjai atkreipė dėmesį, kad nebeliko pirkiniams susidėti skirtų plastikinių maišelių. Juos prie kasos galima buvo įsigyti už keliolika centų. Dabar siūloma įsigyti kiek brangesnį popierinį maišelį.

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė priminė, kad reikalavimas atsisakyti plastikinių maišelių įvestas, atsižvelgus į Europos Sąjungos nurodymą.

Juo siekiama mažinti aplinkai daromą žalą, nes lengvieji plastikiniai pirkinių maišeliai sunkiai atskiriami nuo kitų atliekų, ir tik maža jų dalis patenka į perdirbimą, o atsidūrę gamtoje tokie plastikiniai gaminiai ilgai nesuyra.

Direktorė pasakojo, kad, nors draudimas prekiauti plastiko maišeliais dar nėra įvestas, jų įmonė nutarė šių maišelių atsisakyti.

Sakė, kad plastikinių maišelių pirkiniams su kooperatyvo ženklu kai kuriose parduotuvėse dar liko, kitose – nebe. Naujų jų jau neužsakoma.

KOOPS prekybos sistema centralizuotai užsakė naujus popierinius maišelius su rankenėlėmis, pažymėtus firminiu kooperatyvo ženklu.

Deja, ekologija kainuoja brangiau – popieriniai maišeliai už polietileninius truputį brangesni.

Priminsime, kad nuo 2019 metų pradžios įsigaliojo draudimas prekių ar produktų pardavimo vietose neatlygintinai dalyti lengvuosius plastikinius pirkinių maišelius.

Draudimas netaikomas labai lengviems plastikiniams pirkinių maišeliams, kurie naudojami higienos tikslais arba kaip pirminė pakuotė nefasuotiems maisto produktams.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)

Komentarai  

+3 # Che 2020-01-15 18:38
Uzmusk bebra - issaugok medi. Nukirsk medi - padaryk popierini maiseli. Padaryk popierini maiseli - issaugok planeta. :D
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Edita 2020-01-15 22:19
Tas maišelis ar didelis ar mažas atlaiko ne daugiau 5kg ir plyšta... Nusipirk 2pokus miltų, dešros, aliejaus ir cukraus ir neatlaiko tas maišelis popierinis o kainą baisybine.... Nesąmonė
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Aha 2020-01-16 07:40
Pilnai pritariu. Beja perkant saldytus produktus einant namo galima ir pamesti kai jie tirpdami ta popieriu suslapina. Geriausias sprendimas kai norfoj buvo atsirade tvirti medziaginiai maiseliai atrodo po 25ct,daugkartiniai. Tie tikrai tvirti ir verti savo 25ct nes su vienu maiseliu pusmeti galima laisvai vaikscioti apsipirkineti. Popieriniai tikrai nepraktiski,brangus ir niekam tike. Tikekimes kad sveikas protas nugales ir koops pagalvos apie medziagines ivairaus dydzio daugkartinio naudojimo terbas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų